Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hakkari'de zırhlı araca tuzak! 1 polis şehit oldu

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler, zırhlı aracın geçişi sırasında, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, 9 polis memuru yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polisler ilk müdahalelerinin ardından da Hakkari'ye sevk edildi. Tedaviye alınan yaralı polislerden Recep Emre Yılmaz, doktorların tüm çabasına rağmen şehit oldu.

        Gaziantep nüfusuna kayıtlı, tarih öğretmenliği bölümünden mezun şehit polis memuru Recep Emre Yılmaz'ın öğretmenlik mesleğini bırakıp polis olduğu ve 2 yıldır görev yaptığı öğrenildi. Şehit polis Yılmaz’ın nişanlı olduğu ve şehit olmasaydı 1 ay sonra düğünü olacağı öğrenildi.

        REKLAM

        TEKBİR SESLERİYLE UĞURLANDI

        Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Vali Vekili Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Umut Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ile polis ve askeri personel katıldı.

        Saygı duruşu ile birlikte şehit anne ve bebeğinin naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu.

        Hakkâri Müftüsünde görevli imamın yaptığı duanın ardından şehit naaşı arkadaşlarının omuzlarında tekbir sesleri ile helikoptere taşındı. Törenin ardından özel harekatçılar hep bir ağızdan kahramanlık destanı şiirini seslendirdiler. Şehidin naaşının uçakla memleketi Gaziantep'e gönderileceği belirtildi.

        Terör saldırısında yaralanan 8 polisin tedavisi ise sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa