Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hafta içi mühendis hafta sonu çoban kardeşler

        Elazığ'da elektrik-elektronikmühendisi Musa Aydemir ve inşaatmühendisi kardeşi Yakup Aydemir,haftaiçiofiste proje çiziyor, hafta sonlarıise 200 küçükbaş hayvanaçobanlık yapıyor.

        AA'nın haberine göre, merkeze bağlı Meşeli köyünde oturan ve besicilik yapan Aydemir ailesinin oğulları 31 yaşındaki Musa ve 29 yaşındaki Yakup, iyi bir meslek sahibi olabilmeleri için babalarının yönlendirmesiyle üniversite okuyup mühendis oldu. Çocukluk ve gençlik yıllarında çobanlık yapan Aydemir kardeşler, mühendis olarak göreve başladıktan sonra da çobanlığı bırakmadı.

        REKLAM

        Haftaiçigörev yerlerindeki proje işlerini yürüten Aydemirkardeşler,haftasonuise kent merkezine 25 kilometre mesafedeki köylerine giderek 200 küçükbaş hayvanaçobanlık yapıyor.

        HAYVANLARDAN BİR TÜRLÜ KOPAMADIK

        Musa Aydemir, baba mesleği olmasından dolayı çocukluğundan bu yana küçükbaş hayvanlarla iç içe olduklarını, köyde 5 kardeşiyle yıllarcaçobanlık yaptıklarını belirtti. Hayvan yetiştiriciliğinin veçobanlığın adeta hayatlarının bir parçası olduğunu ifade eden Aydemir, şöyle konuştu,"Fırat Üniversitesi Elektrik ve ElektronikMühendisliği Bölümünü okudum. Öğrenciyken yine hayvancılıkla ilgileniyordum çünkü hayvancılıkla bir bağımız vardı, çocukluğumuzdan beri hayvanlarla iç içe olduğumuzdan hayvanlardan bir türlü kopamadık. Onların verdiği bir sevgi ve enerji var."

        REKLAM

        BABA MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ

        Aydemir, şehir hayatının gürültüsünden uzakta doğayla ve hayvanlarla baş başa kalmanın kendisine huzur verdiğini dile getirdi.Bu yönüyle mühendis olmasınarağmençobanlığa hala ilgi duyduğunu aktaran Aydemir, şunları kaydetti,"Hayvancılık zor bir meslek olduğundan babamız çocuklarının aynı zorluğu yaşamamasıiçin okumamızı çok istedi. Çok şükür babamın bu hayalini ben ve küçük kardeşim gerçekleştirdik. Bugünmühendisolarak çalışıyorum, hafta sonlarıköye gelip kardeşimle birlikte baba mesleğini devam ettiriyorum. Hayvancılık bizimiçin kutsal bir meslek, bu mesleğiniçinde büyüdük. Bu meslekten kazandığımız parayla okuduk. O yüzden bu mesleği devam ettireceğiz."

        REKLAM

        BU MESLEĞİ SEVEREK YAPIYORUZ

        Yakup Aydemir ise yaklaşık 2 yıldır inşaatmühendisi olarak çalıştığını, bunun yanındakardeşleriyle köylerinde besicilik de yaptıklarını kaydetti.Haftaiçinin yorgunluğundan, stresinden ve şehir hayatının gürültüsündenhaftasonları köyde hayvanlarınaçobanlık yaparak kurtulduğunu vurgulayan Aydemir, "Hayvancılık bizim ata mesleğimiz.Haftaiçiözel bir şirkettemühendisolarak çalışıyorum,haftasonuolduğunda köye gelip hayvanlarla uğraşıyorum.Kardeşlerimle birlikte bu mesleği devam ettiriyoruz, bu mesleği severek yapıyoruz" diye konuştu.

        ÇOCUKLARIM GELİP BANA YARDIM EDİYOR

        Baba Ali Aydemir, geçimlerini hayvan yetiştiriciliği yaparak sağladıklarını söyledi.Hayvancılığın zor olması dolayısıyla çocuklarını okutarak iş güç sahibi olmalarını istediğini ancak sadece en küçük 2 oğlunun üniversiteyi kazanabildiğini ifade eden Aydemir, şunları kaydetti, "Hayvancılık zor bir meslektir. Bu nedenle çocuklarım okusun istedim. Çok şükür biri elektrik-elektronikmühendisi, diğeri inşaatmühendisi oldu. Bir ara hayvanlarımı sattım, baktım olacak gibi değil, yine devam ettik. Çocuklar gelip bana yardım ediyor, 'Biz baba mesleğini seviyoruz' diyorlar. Hakikaten mesleğimizi seviyoruz. Ne kazandıysak koyunların sırtından kazandık."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa