Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi İpucu sorusu 5 Şubat: Orta oyununda saf ve ahmak uşak rolündeki karakterin adı nedir? Hadi ipucu 12.30 cevabı

        Hadi ipucu5 Şubat sorusu, Hadi ekibi tarafından sosyal medya üzerinden yayınlandı. Canlı para ödüllü bilgi yarışması Hadi, AppStore ve Google Play üzerinden oynanıyor. Yarışma her gün saat 20.30'da, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise 12.30 ve 20.30'da düzenleniyor. Bugün saat 12.30'daki Hadi ipucu olarakorta oyunu karakteriişaret edildi. Hadi ipucu5 Şubat sorusu ise;"Orta oyununda saf ve ahmak uşak rolündeki karakterin adı nedir?"

        HADİ İPUCU SORUSU5 ŞUBAT

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bu akşam saat12.30'da

        Ödül ise; henüz belli olmadı!

        REKLAM

        Hadi ipucu sorusu: Orta oyunu icrası ustalık gerektiren, toplumumuzu birebir yansıtan ikonik karakterlerle özdeşleşmiş geleneksel bir tiyatro türüdür. Bugünkü ipucumuz da büyük üstadımız İsmail Dümbüllü ile eşleşmiş bir orta oyunu karakteriyle alakalı. Orta oyununda çoğu kez saf ve ahmak uşak rolünde oynayan komik karakterin adı nedir?

        HADİ İPUCU SORUSU YANITI: İBİŞ

        Orta oyununda hareketli, parasız, entrikacı, sırdaş, sorunlara çare bulan arsız bir tip. Aynı zamanda, Kavuklu gibi beceriksiz, ama saf değil, bilgisiz, çocuksu ve sempatik bir karakterdir. Kavuklu'nun halk adamı olmasına karşılık, İbiş halk soytarısıdır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa