Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu cevabı 17 Nisan: Mandıra Filozofu filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu kimdir? 12.30 Mini Hadi ipucu sorusu

        Hadi ipucu 17 Nisan sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak; Mandıra Filozofu filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu kimdir? " sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bugün saat 12.30'da oynanacak hadi ipucu yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu17 Nisan sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU17 NİSAN

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bugün saat12.30'de

        Ödül ise;10.000 TL

        HADİ İPUCU SORUSU 17 NİSAN CEVABI:MÜFİT CAN SAÇINTI

        Müfit Can Saçıntı, 5 Mart 1968 yılında Çorum'un Sungurlu ilçesinde doğmuş, Türk yönetmen, oyuncu ve senaristtir.

        Mandıra Filozofu adlı film serisinin yönetmeni ve başrol oyuncusu olarak tanınmıştır.

        1968'de Sungurlu'da doğdu. Astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokuluDoğubeyazıt‘ta, liseyiKartal'da bitirdi.İstanbul Üniversitesiİletişim Fakültesi'nin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıftaTRT'de çalışmaya başlayınca terk etti. Öğrenciliği sırasında "Yarın", "“Genç İnsan", "Otomobil", "Boom Müzik" gibi dergilerde çalıştı. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev aldı.

        1990 yılındaOlacak O Kadarisimli televizyon programıyla senaryo yazarlığına başladı.On sene boyuncaLevent Kırca'nın Olacak O Kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılındaATV‘nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı.Onat Kutlar'ın isteği üzerine "Geldiler" isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.

        Televizyonlarda önce1996yılında önceKanal 6'da sonra2002yılındaKanaltürk'te "Aranan Adam" adında bir gırgır programı yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı. 1997'de Ersin Pertan'ınKuşatma Altında Aşkisimli sinema filminde rol aldı.

        2012 -2014 arasındaSeksenlerdizisini yönetti.

        2014 yılında senaryosunuBirol Güven'in kaleme aldığı "Mandıra Filozofu" adlı filmi yönetti;Rasim ÖztekinveAyda Akselile birlikte başrol oynadı.

        "Kahrolsun Şey" adlı senaryosu ABD'de düzenlenen 21. Bağımsızlar Buluşması Film Festivali tarafından (Onur Mansiyonu) ödülüne değer görüldü.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa