Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hac kura sonuçları belli oldu! İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 yılı hac kura sonuçları
        • 1

          Hacı adaylarının, hac ibadetini yerine getirmek için beklediği 2019 Hac kuraları çekilişi tamamlandı. Hac kuralarına, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen hac kura çekimi, kamuoyuna açık bir şekilde yapıldı. Şimdi hacı adayları kura sonuçlarında isimlerinin yer alıp almadığını araştırıyor. 2019 yılında hacca gitme şansı yakaladığını öğrenen vatandaşlar ise kesin kayıt işlemleri için harekete geçmeye hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı hac kura sonuçları ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

        • 2

          HAC KURA SONUÇLARI 2019

          Hac kura sonuçlarını öğrenmek isteyen hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinden sorgulama yapabiliyorlar. Kura sonuçlarını öğrenmek için T.C kimlik numarası ve anne adı ile giriş yapılması gerekiyor. Hac kura sonuçları, hacı adaylarının telefonuna ayrıyeten SMS yoluyla gönderilecek.

          HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        • 3

          HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

          Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

          Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

        • 4

          HACI KONTENJANINI YÜKSELTME ÇALIŞMALARI

          Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlığın Konferans Salonu'nda elektronik ortamda yapılan kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, hac hizmetlerine 1979'da başladıklarını belirterek, daha fazla vatandaşı hacca götürebilmek için azami gayret gösterdiklerini ifade etti.

          Bu konuyu Suudi Arabistan Hac Bakanlığı heyetiyle görüştüklerini aktaran Erbaş, "Bekleyen 2 milyon 2 bin kardeşimizden 80 bin değil de 100 bin kişiyi götürebilir miyiz? Bunların görüşmelerini yaptık. İnşallah talep ettiğimiz artı rakamı alırsak, 100 bine yakın adayımız hacca gidecek, alamazsak 80 bin." dedi.

          Kurada adı çıkmayan vatandaşlardan üzülmemelerini isteyen Erbaş, "Başkanlığımızın, hacı adaylarını belirlemede uyguladığı kura sistemi, konu ile ilgili bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulamadır." diye konuştu.

        • 5

          HACI ADAYLARININ KURA HEYECANI

          Salonda töreni izleyen hacı adaylarından Fahrettin Çolak, "11 sene oldu heyecanla bekliyoruz" derken, Eyüp Özterzi "Bu benim 4'üncü kura çekilişim. Tek dileğim o mutluluğu yaşayabilmek" dedi. Osman Yeşil, 7 yıldır eşiyle hac sırası beklediklerini, Abdullah Tural da 11 yıldır beklediğini belirtti. Bedensel engelli hacı adayı Yaşar Yılmaz ise 2008´den bu yana sıra beklediğini belirterek, "Kuraya eşimle katıldık, heyecanla dört gözle bekliyorum. İnşallah çıkar" dedi.

        • 6

          GÖZYAŞLARI İÇİNDE SEVDİKLERİNİ ARADILAR

          Kura çekilişi sonucunda 2019 yılında hac vazifesini yapmaya kazanan 80 bin kişi belirlendi. Kurada sonucunda adını gören hacı adayları gözyaşları içinde sevdiklerini arayarak mutlu haberi verdi. Başka bir şanslı hacı adayı da "9 yıldır sabırla bekledim bugünleri yüce Rabbim bizlere nasip eyledi" diye konuştu.

        • 7

          ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER KURASIZ HACCA GÖTÜRÜLECEK

          Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa