Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin


Gerçek adı 
Michael Phillip "Mick" Jagger olan müzisyen 26 Temmuz 1943'te İngiltere'nin Dartford kentinde dünyaya geldi. Mick Jagger, İngiliz rock grubu The Rolling Stones'un kurucu üyesidir.


Mick Jagger'ın The Rolling Stones ile yaptığı çalışmaların yanı sıra, başarılı bir solo kariyeri vardır. Mick Jagger'ın bilinen en iyi albümleri Wandering Spirit ve She's The Boss'dur. Mick Jagger ayrıca  Dave Stewart ve birkaç ünlü isimle beraber çalışarak, Alfie adlı filmin soundtrack albümünü de yapmıştır. 

1968 yılında Mick Jagger ilk aktörlük deneyimi için kamera önüne geçti.Nicolas Roeg'in yönetmenliğini yaptığı Performance isimli filmde Jagger oyuncu kimliğiyle de başarılı oldu.

Mick Jagger'ın en ünlü konseri 1971'de verdiği Madison Square Garden'daki konseridir. Mick Jagger, Rolling Stones'u Keith Richards ile birlikte kurmuşlardır.En ünlü şarkıları arasında Satisfaction, Brown Sugar, Jumping Jack Flash, Lets Spend The Night Together ve Paint It Black yer almıştır.

Mick Jagger,1969 senesinde Keith ile uyuşturucudan yakalanmıştır ve kefaletle serbest kalmıştır.

Mick Jagger'ın ilk sahneye çıkışı İngiltere'nin publarında olmuştur. Çok kötü başlamasına rağmen Keith'in desteği ile başarı grafiği yükselmiştir.

Mick Jagger'ın en unutulmaz sahne şovunu 1973 Amerika konserinde Midnight Rambler şarkısında olmuştur.

Mick Jagger 1992'de yönetmenliğini Geoff Murphy'nin yaptığı Emilio Estevez, Rene Russo, Jonathan Banks ve Anthony Hopkins'in başrollerini paylaştıkları Freejack isimli bilim kurgu filminde rol aldı. Bir yıl sonra Wandering Spirit isimli üçüncü albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.Aynı sene The Rolling Stones 30. yıldönümlerini kutladı. 

Son zamanlarda Maroon 5 - Moves Like Jagger şarkısı ile gündeme gelmiştir. Şarkı ona ithafen yazılmıştır.