Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Habertürk TV

2006 yılında, İstanbul Beykoz’da genç bir kızla yemek yerken görüntü almak isteyen gazetecilere saldırdığı iddiasıyla hakkında iki ayrı suçtan toplam 6 yıla kadar hapis cezası istenen oyuncu Oktay Kaynarca, bin 800 TL para cezasına çarptırıldı. Oktay Kaynarca 5 yıl suç işlemezse bu cezayı da ödemeyecek

MAGAZİN muhabirleri Yalçın Çelebi, Deniz Altuntaş, Hakan Kılıçaslan ve Yasin Demirkapı, 2006 yılında bir dizinin çekimlerini görüntülemek için İstanbul Beykoz Anadolu Kavağı’na gitti. 4muhabir, bu sırada oyuncu Oktay Kaynarca’yı genç bir kızla yemek yerken gördü. Oktay Kaynarca, görüntü almak isteyen muhabirlerin üzerine oyuncu arkadaşı Selçuk Yöntemile birlikte yürüdü. İddiaya göre Kaynarca, gazetecilere tabanca göstererek “O görüntüleri vermezseniz, buradan çıkamazsınız” diye tehdit etti. Gazeteciler ise görüntüleri vermek istemedi. Olay yerine polis gelmesine rağmen Kaynarca,muhabirleri tartakladı. Muhabirlerin şikâyetçi olması üzerine Kaynarca ve Yöntemhakkında, Beykoz Sulh CezaMahkemesi’nde dava açıldı. Kaynarca’nın “kasten yaralama ve tehdit” suçlarından 6 yıla, Yöntem’in de yine “kasten yaralama” suçundan 4 seneye kadar hapsi istendi. İki oyuncu yargılama sırasında suçlamaları reddederek olayın sadece tartışma olduğunu savundu.

ŞİKÂYETİNİ GERİ ÇEKTİ
Dava devamederken şikâyetçilerden Yalçın Çelebi şikayetini geri çekti. Mahkeme de Selçuk Yöntem hakkında, suçu işlediğine yönelik yeterli delil olmadığını belirterek beraat kararı verdi.Mahkeme karar duruşmasında ise Oktay Kaynarca’yı “tehdit” suçundan, bir anlık öfkeyle söylediği sözlerin, olayın oluşu itibarıyla ciddi birmahiyet taşımadığı gerekçesiyle beraat ettirdi. Ancak 3 gazeteciye yönelik “kasten yaralama” suçunu işlediği gerekçesiyle ayrı ayrı 20’şer gün adli para cezasına çarptırdı. Ardından cezayı günlüğü 30 TL’den bin 800 TL para cezasına çevirdi.Mahkeme, Kaynarca’nın kişiliği, yargılama sürecindeki davranışları ve sabıkasız oluşunu göz önüne alarak hükmün açıklanmasının geri bıraktı. Kaynarca 5 yıl suç işlemezse cezası ortadan kalkacak.

Silah elinden düşmüyor!

Kurtlar Vadisi dizisinde mafya babası Süleyman Çakır’ı canlandıran Oktay Kaynarca, son dizisi Adanalı’da da elinden tabancayı düşürmüyor. Oktay Kaynarca, dizide Yavuz adında bir komiseri oynuyor.

AHT