Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kadir Özbek, HSYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Özbek, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın HABERTÜRK'te yaptığı açıklamalara da yanıt verdi. Bozdağ'ın, "Neden böyle bir tıkanma yaşanıyor, Özbek bunu çıkıp açıklasın" sözlerine Özbek'in yanıtı, "Üzüldük, yargıyı yargıya bırakın. Zaten hükümet adına Adalet Bakanı Ergin var. Onun için böyle bir açıklamaya gerek yok." şeklinde oldu.

Özbek, HSYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''sadece basında adı geçen bir soruşturmayla ilgili olarak Kurul toplantılarını ilişkilendirmenin, Kurul üyeleri ile bağlantı kurmanın yanlış olacağını'' söyledi.

Kadir Özbek, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın HABERTÜRK'te yaptığı açıklamaları toplantı sonrası Kurul ile beraber izlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Çok üzgünüz. Üzüntümüzün büyük olduğunu söylemek istiyorum. Yargıyı yargıya bırakmalarını, özellikle yargının Kurul içindeki muhatabının Kurul'un başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı olduğunu bilmelerini istiyorum. Lütfen 'tuzun bile koktuğundan' bahsedebilecek derecede ağır ithamlarda bulunmasınlar. Özellikle bu, kamuoyunda ileri derecelere varmış bulunan bölünmelere, birtakım yanlış değerlendirmelere sebep olacaktır.''