Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Günlük 10 bin dolar ceza sonrası Trump'ın avukatı mahkemede
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Habba, New York'taki duruşmada Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron'un karşısında verdiği yeminli ifadede, müvekkilinden iş anlaşmalarındaki usulsüzlük iddiaları için istenen belgeleri olmadığı gerekçesiyle mahkemeye sunamadıklarını, bunun itaatsizlik sayılmaması gerektiğini belirtti.

        Yargıç Engoron'un, Trump'ın avukatının yeminli ifadesindeki ayrıntı eksikliğini gerekçe göstererek mahkemeye günlük 10 bin dolar ödenmesi yönündeki yaptırımı kaldırmayı reddettiği bildirildi.

        Trump'a mahkemeden 'günde 10 bin dolar' ceza
        Haberi Görüntüle

        Yargıç Arthur Engoron 25 Nisan'da, New York Başsavcısı Letitia James'in talep ettiği belgeleri vermemek için "ayak sürüyen" Trump'ın hareketini "itaatsizlik" sayarak mahkemeye cevap vermediği her gün için 10 bin dolar ceza ödemesine karar vermişti.

        Alina Habba 27 Nisan'da, New York yargıcının mahkeme celbini cevapsız bırakmaktan dolayı hakkında verdiği günlük 10 bin dolar "sivil itaatsizlik" cezası kararı için temyize başvurmuştu.

        Başsavcı Letitia James ise yazılı açıklamasında temyiz başvurusunu eleştirerek, "Yargıcın kararı ortada ancak daha önce de gördüğümüz bu oyunlar Trump ve organizasyonu hakkındaki soruşturmamızı durdurmayacak." ifadesini kullanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa