Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteyi karıştıran iddia!,Tunceli Üniversitesi'nde Bölüm Başkanı Doçent'e not karşılığı eşcinsel ilişki suçlaması

        Tunceli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı erkek Yrd. Doç. Z.Ö.'nün, bazı erkek öğrencileri ile sınıf geçirme veya not yükseltme karşılığında cinsel ilişkiye girdiği iddiası ortalığı karıştırdı.

        Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un görevden alındığını söylediği Yrd. Doç. Dr. H.O. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

        Üniversitedeki erkek öğrencilerden H.O. bir kız öğrenciyi de tanık göstererek, kendisi gibi erkek olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.'nün cinsel ilişki teklifiyle karşılaştığını söyleyerek şikayette bulundu. Dilekçesinde sapık teklifin hem sözlü, hem de bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapıldığını belirten H.O., bununla ilgili elinde yazılı belge olduğunu, Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.'nün başka erkek öğrencilerle de ilişki yaşadığını bildirdi.

        H.O.'nun şikayet dilekçesini geri çekmesine karşın Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, bir eğitim kurumunda böyle bir olaya izin verilemeyeceğini belirterek önce Yrd. Doç. Dr. H.Ö.'yü görevden aldı ve hakkında soruşturma başlattı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca konuya ilişkin başlattığı soruşturmanın devam etitği belirtilirken, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, "Böyle bir olayın iddia olarak dile getirilmesini bile kabul edilecek bir durum değildir ve olayı soruşturmak üzeri bir komisyon oluşturduk. Ve Yrd. Doç. Dr. derhal bölüm başkanlığı görevinden alındı ve soruşturma bitene kadar hiçbir derse girmemesi kararı alındı. Soruşturmayı titizlikle yapacağız ve ortaya çıkacak sonuca göre hiçbir taviz vermeden hareket edeceğimizi kamuoyuna bildiririz" dedi.

        ÖĞRENCİLER EĞİTİM- SEN'E ŞİKAYET ETTİ

        Eğitim- Sen Tunceli Şubesi, olayla ilgili Yrd. Doç. Z.Ö., ile ilgili bölüm öğrencilerinden sendikalarına bir çok şikayet geldiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

        "Tunceli Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalışan Z.Ö.'nün derslerini yürüttüğü bazı öğrencilere, bulunduğu pozisyonu ve hiyerarşiyi kullanarak 'fiili livata' uyguladığı iddia edilmiştir. Şahıs hakkında başlatılan ilk soruşturma, öğrenciler dilekçelerini geri çektikleri, ya da çektirildikleri için kapatılmıştır. İtirazlar üzerine soruşturma yeniden açılmış ve komisyon değiştirilerek farklı bir soruşturma komisyonu kurulmuştur. Yeni kurulan komisyonun gerçek anlamda YÖK Disiplin Yönetmeliği'ni uygulanıp uygulanmayacağı merak konusudur."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa