Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan frak giyecek mi, Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Başbakan kim olacak, 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi

        Adana mitingi dönüşünde, uçakta Star Gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olmanız halinde frak giyecek misiniz" sorusuna "Allah nasip eder, o günleri görürsek, onu da göreceksiniz" yanıtını verdi.

        Albayrak'ın soruda ısrar etmesi üzerine ise Erdoğan'ın bu kez cevabı "seçildiğim zaman ne yapacağımı göreceksiniz, bizim geleneğimizde frag yok" şeklinde oldu.

        İşte Albayrak ile Erdoğan arasındaki o diyalog:

        - Cumhurbaşkanı olduğunuzda, frak giyecek misiniz?

        Allah nasip eder o günleri görürsek, onu da göreceksiniz.

        - Giyeceksiniz yani?

        Diyorum ki, seçildiğim zaman, ne yapacağımı da göreceksiniz.

        - Bunu geleneksel bir şey olarak görenler, giymeniz gerektiğini söyleyenler de var...

        Bizim geleneğimizde yok o, başkalarının geleneğinde var. Bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yok. Beni 11,5 yıllık Başbakanlığım süresince gördünüz. Beni hiç o şekilde gördünüz mü? Şekle takılan biri değilim elbet, o ayrı mesele. Olması gerekeni, olması gereken zamanda uygularım. Benim karakterim de böyle.

        "BAŞBAKANLIK İÇİN BİRKAÇ İSİM VAR"

        Çankaya’ya seçilmesi halinde aklında başbakan olacak bir kaç isim olduğunu açıklayan Erdoğan, ısrarlar üzerine “Bir mimar eserini ortaya koymadan önce tasarlar sonra da kağıda aktarır. Şu anda gönül dünyamızda tasarım halinde olsa da birkaç isim var” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa