Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon heyetine tazminat yolu Yargıtay, ret kararını kaldırdı Ergenekon'da önemli gelişme

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emekli Albay Dursun Çiçek’in kendisini tutuklayan yargıçlar ile Ergenekon davasına bakan mahkeme heyeti hakkında açtığı tazminat davasını reddeden kararı usulden bozdu. Bu kararla birlikte dosya yeniden açıldı.

        ÇİÇEK DAVA AÇMIŞTI

        Ergenekon ve Balyoz davasında yargılanan emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, soruşturma aşamasında kendisini tutuklayan yargıçlar Rüstem Eryılmaz ve İdris Asan ile Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Sedat Sami Haşıloğlu ve diğer üyeler hakkında tazminat davası açmıştı. Başvuruyu görüşen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yasaya göre dava halen devam ettiği ve dava ön şartları bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da bu kararı onadı.

        DÜZELTMEDE BOZULDU

        Bu aşamada yasa değişikliği oldu ve hâkimler hakkında devlete karşı tazminat davası açılırken davanın kesinleşmesi şartı kaldırıldı. Bunun üzerine Dursun Çiçek adına avukatları Celal Ülgen ve İrem Çiçek, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na başvurarak karar düzeltme talep etti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da itirazı haklı bularak, Ergenekon heyeti hakkında devlet aleyhine açılan tazminat davasının reddi kararını usulden bozdu.

        YENİDEN ELE ALINACAK

        Bu kararla birlikte Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, şikâyeti yeniden ele alacak. Daire dava açarsa devlet tazminat ödemek durumunda kalacak. Eğer bu tazminat yargıçların kişisel kusurlarından kaynaklaşmışsa ceza hâkimlere ödetilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa