Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: "Kapımızı çalan kalmadı"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı devletin sigortasıdır. Devletle kavga olmaz. Eğer oraya kavgacı birini çıkarırsak, kendisiyle kavga deden birini çıkartırsak devlete yazık etmiş oluruz. Ayın 10'unda sandığa gideceğiz. İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız" dedi. İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu'da çocuklar öldürülüyor. Türkiye'nin o ülkeler arasında saygınlığı kalmadı. Kapımızı çalan kalmadı. Eğer Türkiye yeniden kaybolan bu itibarını kazanmak istiyorsa Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmalıdır.

        Bir dizi ziyaret için Isparta'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Burdur'a geçti. CHP'nin Burdur'da yerel seçimi kazanması nedeniyle Kılıçdaroğlu, parti otobüsü ile şehir turu atarak Burdurlulara teşekkür etti.

        Kılıçdaroğlu ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu belediye girişinde vatandaşlar sevgi gösterisi ile karşıladı. Kılıçdaroğlu, 4 yaşındaki Deniz Engin Şavlı'yı kucağına alarak kendisini öpmesine izin verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek Burdur Belediyesi tarafından kapalı pazarda verilen iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu yemeğin ardından Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hayatının anlatıldığı filmi izledi. Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Kılıçdaroğlu'nu Burdurlular uzun süre alkışladı.

        Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta sandığa gidileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı. Bir, tarafsız, bütün partilere eşit, siyasi kimliği olmayan, bilge biri ve saygınlığı olmalıdır. İki hem yurt için de hem yurt dışında saygınlığı olmalıdır. Üç öfke dilini kullanmaması lazım, sevecen olmalıdır. Yumuşak güzel bir dili olmalı. Vatandaşına sevgi ve saygı ile yaklaşmalıdır. Bütün yurttaşlarını severken birilerini arada bulup tokat atmaması gerekir. Herkesi sevmeli saymalıdır. İyi bir yönetici olmalıdır" diye konuştu.

        İhsanoğlu'nun İslam Konferansı Genel Sekreteri görevindeyken 57 ülkeyi yönettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeleri yöneten birisinin bizde de cumhurbaşkanı adayı olması lazım. İhsanoğlu'nun en büyük özelliği geçmişinin temiz olmadı, ahlaklı olmasıdır. Ahlak çok değerlidir. Bütün inançların ortak değeridir ahlak. Ahlakı yücelten toplumun vicdanını yükselten ahlaklı insanları sevmeliyiz. Eğer işi ehline vereceksen o kişi ahlaklı, saygın, itibarlı birinin olması lazım. Bilgi birikiminin olması lazım. İhsanoğlu, bilim tarihine büyük katkılar koydu. Bu kişiyi aday göstermekten onur ve gurur duyuyorum. İhsanoğlu, CHP, MHP, DYP, SP, DP, DSP'nin değil o tüm Türkiye'nin sade adayıdır" şeklinde konuştu.

        İHSANOĞLU'NA DESTEK

        İhsanoğlu'na destek isteyen Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun bir parti bayrağı olmadığını sadece Türk bayrağının olduğunu dile getirdi. İhsanoğlu'na aday gösterdiklerinde birilerinin itiraz ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "'Bizim partiden değil'. Bende biliyorum, istiyorum ki 76 milyonun işte bu benim Cumhurbaşkanımdır, diyebilen kişi olsun. O nedenle onu partiler üstü tuttuk, çaba harcadık ve onu ihya ettik" dedi.

        "DEVLETLE KAVGA OLMAZ"

        İsrail'in Gazze saldırısına da değinen Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu'da çocuklar öldürülüyor. Türkiye'nin o ülkeler arasında saygınlığı kalmadı. Kapımızı çalan kalmadı. Eğer Türkiye yeniden kaybolan bu itibarını kazanmak istiyorsa Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmalıdır. Cumhurbaşkanlığı devletin sigortasıdır. Devletle kavga olmaz. Eğer oraya kavgacı birini çıkarırsak, kendisiyle kavga deden birini çıkartırsak devlete yazık etmiş oluruz. Ayın 10'unda sandığa gideceğiz. İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız. Türkiye huzurun, barışın adresi olacak. Bu topraklara neyi ekerseniz onu biçersiniz. Gelin bu toprağa 10 Ağustos'ta ekmeği ekelim. İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı olarak seçelim" dedi.

        Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gönül sofralarını her gün kurduklarını belirterek, 5 yıl halkın içinde halkın içinde olacaklarını söyledi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa