Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da CHP'li kadınlardan 'Kadınlar Plajı'na' tepki

        Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısu'da yapacağı Kadınlar Plajı'na tepki için yürüyüş düzenleyen CHP'li kadınlar, 'Kadınları ayıran plaj istemiyoruz' dedi.

        Antalya'da son dönemde tartışma konusu haline gelen ve kimileri tarafından olumlu bulunurken kimilerinin karşı çıktığı Kadınlar Plajı'na bu kez CHP'li kadınlar karşı çıktı. Hukukçu- yazar Vural Savaş, CHP'li Büyükşehir Belediye meclis üyesi Songül Başkaya, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık ile erkeklerin de destek verdiği kadınlar, Kazım Özalp Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. 'Kadınları ayıran plaj istemiyoruz' pankartı açan kadınlar, Khan Otel önünde basın açıklaması yaptı.

        AYRIMCILIK GEREKÇE GÖSTERİLMİŞ

        Kadınlar adına konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, "Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Kadınlar Plajı'na gerekçe olarak 'pozitif ayrımcılık' ilkesini göstermiştir. Pozitif ayrımcılıkla birlikte, inanç özgürlüklerinden ve 1930'lardan bahsederek kadınlar plajı yapmaya karar verdiklerini belirtmiştir. Pozitif ayrımcılık kadın ve erkeği birbirinden ayırmak değildir. Tam aksine pozitif ayrımcılık hayatın tüm alanlarında kadın ve erkeğin yan yana eşit bireyler olduğunu savunmaktır" dedi.

        ‘BUNUN ADI NEGATİF AYRIMCILIK'

        Kadınların sorununun nerede denize girecekleri olmadığını aktaran Sultan Yeğen, "Bu sözde hizmet, iktidarın kadına bakışının yansımasıdır, hizmet değil ayrımcılıktır. Emin olun ki yapılan bu ayrımcılık yarın başka bir şekilde karşımıza çıkacaktır. Kadınları toplumsal yaşamdan soyutlayarak eve bağlamak isteyen zihniyetle 3 çocuk doğurmaları konusunda uyarılar yapan Başbakan, çok değil 5 gün önce genç kızlara seslenip 'bir an önce evlenin' uyarısında bulunmuştur. Kadınlar plajıyla da hedef kadınları kendi belirledikleri sınırlar içinde hareket etmeye zorlamaktır. Bunun adı negatif ayrımcılıktır, özgürlüğün kısıtlanmasıdır, kadınların yaşamlarına müdahaledir" diye konuştu.

        KADIN- ERKEK YAN YANAYIZ

        Antalya'nın hiçbir plajında kadınların denize girmesinin yadırganmadığını, 80 yıl öncesini örnek gösterip bu plajı açmanın toplumu ileri değil, geriye götürmek olduğunu vurgulayan Sultan Yeğen, şöyle dedi: "Plajlara engel koymak yerine Türkiye'de kadınların eğitim sürecine iş yaşamına üst yönetime ve siyasete daha yüksek oranlarda katılmaları önündeki engelleri kaldırın. Biz kadın- erkek yan yanayız. Biz ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için Atatürk devrimleriyle kadınlara sağlanmış hakların korunması için her türlü ayrımcılıktan uzakta demokratik, laik, insan haklarına saygılı sosyal hukuk devletinde yaşamak için mücadelemize devam edeceğiz."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa