Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'dan Adana'da önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan Adana'da konuştu

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        KonuşmasındaEmniyet'te "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmalarına değinen Erdoğan, "Adana'daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur.Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler" dedi.

        Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefon görüşmelerinin dinlendiğini ifade eden Erdoğan,"Türkiye bunun hesabını sorar. Sanmayın ki mesele sadece Gazze meselesidir.Mesele Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Türkiye'nin yakalamış olduğu büyüme ivmesini güçlendiriyoruz, gelecek Türkiye'nin olacaktır.Eski Türkiye'yi özleyenler bizim karşımızda koalisyon oluşturdular.

        "BAHÇELİ'YE SORUYORUM: NERELERDESİN?"

        Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum: Nerelerdesin sen? Meydanlarda var mı, göreniniz var mı, nerede olduğunu bilen var mı, duyan var mı? Meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez. Bizim için 'cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır' diyordu. Kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzü yok.

        İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

        İsrail, Gazze'yi vahşice bombalıyor, 650 can şehit oldu, 4 bini aşkın kişi yaralı. Dünya bu katliama seyirci kalmaya devam ediyor. İslam ülkeleri katliamı izliyor. BM, Hamas'ı suçlayarak İsrail'in terör çarkınadestek vermeye devam ediyor.

        Bazı devletler, hem de demokrat ve özgürlükcü olduğunu söyleyen bazı devletler protestolara izin vermiyor. Hani demokrattınız, hani özgürlükçüydünüz. Niye müsaade etmiyorsunuz? Polis şiddeti uyguluyorlar. Filistin için, Filistin davası için, Gazzeli mazlumlar için en çok biz haykırıyor, en çok biz haklı tepkimizi ortaya koyuyoruz.

        Filistinli kardeşlerimize karşı bir sorumluluğumuz var, onlar bizim kurtuluş mücadelemize geldiler.

        Mücadelimizi sürdüreceğiz, Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu, Demirtaş rahatsız oluyormuş, olsun.Biz onlara insani değerleri, vicdani değerleri hatırlatmaya, Gazze'de ölen masum çocukları hatırlatmaya devam edeceğiz.

        "ECEVİT DE 2001'DE 'SOYKIRIM' DEMİŞTİ"

        Cenin kampında bin 500 Filistinliyi katletti, şehit oldular. O zaman da dünya buna sesini çıkarmadı. O zaman da dünya İsrail'in şımarıklığına göz yumdu. Türkiye'de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit çıktı, partisinin grup toplantısında 'İsrail'in Cenin'de uyguladığı soykırıma 'soykırım' dedi. Hemen İsrail ayağa kalktı. Dünya ayağa kalktı. Türkiye içindeki dalkavuk ve satılmış medya ayağa kalktı. 'Sen nasıl soykırım dersin?'

        "CNN İLE RÖPORTAJ YAPTIM..."

        Bugün ben de CNN ile bir röportaj yaptım. 'Siz İsrail için soykırım diyorsunuz, doğru mu, arkasında mısınız, doğru mu?' Evet arkasındayım, ölene kadar arkasındayım. Biz bin düşünürüz, bir konuşuruz. Ondan sonra da asla bundan geri adım atmayız. Merhum Ecevit, maalesef baskılara dayanamadı. 15 gün içinde üst üste 4 kez özür dilemek zorunda kaldı.

        "ÖZÜR DİLETEN BİR TÜRKİYE VAR"

        İşte şu anda da böyle bir Türkiye istiyorlar, o eski Türkiyeydi. Türkiye zulmü görmesin istiyorlar, Türkiye zalime ses çıkarmasın istiyorlar, Türkiye İsrail'e nöbetçi olsun istiyorlar. Şunu herkes bilsin ki Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak, şu anda artık özür dileyen değil, dikkatinizi çekiyorum, özür dileten bir Türkiye var.

        "EYY EKMEL BEY..."

        CHP ve Pensilvanya hükümete iftira atarak zulme ortak oluyor.Eyy Ekmel bey biz senin nasıl biri olduğunu iyi biliriz. Manevi ve maddi imkanlarımızla her zaman Filistin'in yanında olduk.Gazze bizi iyi bilir, Filistin iyi bilir, Hamas iyi bilir, El Fetih iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi, Ekbel Bey'in ölçmeye ne gücü yeter, ne düşünce dünyası yeter, hiçbir şeyi yetmez.

        "YILLARINI İSRAİL ZULMÜNE GÖZ YUMARAK GEÇİRDİ"

        Ortak aday yıllarını İsrail zulmüne göz yumarak geçirdi. Ona bir görev verdik, bir emanet verdik. Gitti o emanete ihanet etti. Seni aday olarak gösteren bu iktidar... 'Benden öncekiler niye kazanamadı' diyor, senden önce bizim böyle bir aday çıkarmamız söz konusu olmadı. Daha iktidarımızın yeni yıllarıydı seni gösterdik ve kazandın. Sana bütün desteğimizi orada verdik, şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun. 'Türkiye, Gazze için bir şey yapmadı' diyorsun. Gözüne dizine dursun. Türkiye'nin, İslam Konferansı Örgütüne verdiği destek konusunda gelip 'şu kadar para veriliyor, benim burada başarılı olmam için bu verilen desteği şuraya çıkarın' diyen sensin.

        "KÜRECİK'TEKİ RADAR NATO'NUNDUR"

        "Türkiye İsrail'e jet yakıtı veriyor" dediler, tamamen yalan.Kürecik'teki radar NATO'nundur. Bizim savunmamıza yönelik 4 üs kurulmuştur. İsrail'e hizmet verme gibi bir durumu söz konusu değil.

        "DAHA DÜN TALİMATI VERDİM"

        Gazze'de en fazla yatırım yapan ülke Türkiye. TİKA insani yardımlarıyla her şeyiyle orada. Yaralıları da Türkiye'ye taşıyacağız. Daha dün talimatı verdim. Kapılarımı açmak için uğraşıyor. İnşallah yaralıları Türkiye'de tedavi edeceğiz. Biz sadece Gazze'de Filistin'de değil, nerede mazlum varsa onların yanındayız. Irak'taki Türkmen Kırım'daki Tatar kardeşlerimizin yanındayız.

        EMNİYET'TE "PARALEL" OPERASYON

        Adana'daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur.

        "ŞİMDİ HESAP SORULUYOR, ORTAYA NELER ÇIKACAK NELER"

        Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler. Çıkıyor birileri konuşuyor, diyorlar ki 'delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak, gidip bunları almak doğru değil'. Onların canı yanmıyor ki bizim canımız yanıyor, onların sırtında yumurta küfesi yok.CHP, ihanet şebekesine yapılan operasyondan rahatsız olmuş, 'Monşer' de rahatsız olmuş, varsın olsun. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli mahrem görüşmelerini, Sayın Mahmud Abbas'la yaptığım görüşmelerimi dinlemişler. Türkiye bunun hesabını sorar. Sanmayın ki mesele sadece Gazze meselesidir.Mesele Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir.Gezi olaylarını 17, 25 Aralık operasyonlarını neden yaptılar. İsrail’in bekçisi olmayı reddeden, Gazze meselesine sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar.

        "BU DAHA BAŞLANGIÇ"

        Devlet içinde devlet olmaz, işte birileri paralel devlete tevessül etti. Hesabı sorulmaya başlandı, hesabı sorulacak. Bitmedi daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler, bu böyle bilinsin.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa