Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüştü, Başbakan Erdoğan'dan 'Gazze için ateşkes' görüşmesi!,Başbakan Erdoğan Katar Emiri ile görüştü

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarıyla ilgili olarak Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü

        Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, akşam saatlerinde Antalya Valiliği'ni ziyareti sırasında, Katar Emiri Şeyh Temim'le yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acil girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı.

        Erdoğan ve Şeyh Temim'in, Gazze'ye yönelik saldırılara son verilmesi gerektiğini ifade ederek, tarafların 2012'deki ateşkese geri dönmelerinin acilen sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirttikleri öğrenildi.

        Görüşme sırasında Erdoğan'ın, tarafların güvenliğinin ancak adil ve kapsamlı bir barışla sağlanabileceğine de dikkati çektiği belirtildi.

        İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını sağlama amacıyla temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, gün içerisinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bir telefon görüşmesi yaptı.

        Başbakan Erdoğan, bu çerçevede geçtiğimiz günlerde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa