Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Gül şehit ailelerine iftar verdi,Cumhurbaşkanı abdullah Gül, şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verdi

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit aileleri ve gazilerle Çankaya Köşkü'ndeki iftarda bir araya geldi. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konuklarını Şeref Salonu'nun girişinde karşıladı.

        Şehit aileleri ve gazilerle Çankaya Köşkü'ndeki iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, "Sizlerin hakkı ödenemez. Çünkü en kıymetli varlıklarınızı bu ülke için hediye ettiniz ve bunu çok kutsal görevler için yaptınız. Onun için bu fedakârlıklarınızın karşılığını vermek mümkün değil. Ama inanıyorum ki devletimizin sizi unutmadığını ve size daima sahip çıktığını göstermek açısından bu beraberliğimiz anlamlı" dedi.

        "SIKINTILAR VE PROBLEMLER KONUŞULARAK ÇÖZÜLSÜN"

        Yedi yıl önce Cumhurbaşkanı seçildiğinde güzel bir gelenek başlattığını ve 2007 yılının Eylül ayında ilk defa şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizi Cumhurbaşkanlığında toplayarak bu iftarları başlattığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bugün sekizinci buluşmayı gerçekleştirdiklerini anlattı. Gül, "Sizler de biliyorsunuz ki Ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanlığı görevim sona eriyor. Bir anlamda bu sizlerle veda iftarı da oluyor. Eminim ki benim yerime seçilecek olan Cumhurbaşkanı da bu güzel geleneği devam ettirerek daima şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize milletimizin ve devletimizin sahip çıktığını her zaman gösterecektir. Gönül şunu ister tabii ki; bir ülkede anlaşmazlıklar, sıkıntılar ve problemler varsa bu problemler konuşularak çözülsün. Silah, kan, bunlar söz konusu olmasın. Ama maalesef bunu anlamayanlar olursa o zaman mecburen bu zor şartlar yaşanıyor ve ülke için vatan için şehitler veriliyor. Son yıllarda konuşarak, problemlerimizin çözümü yolunda önemli mesafelerin alındığını görüyorum. İnşallah ülkenin birliği ve bütünlüğü içerisinde, çoğulculuğumuzu gösterip, herkesin birbirinin farklılığına saygı gösterecek şekilde, yeri geldiğinde bir olduğumuzu gösterecek bir çözümle bu anlaşmazlıklar da neticelenir. Tabii ki devlet adamlarının, yönetimlerinin görevleri konuşarak problemlerin çözümünü bulmaktır. Vaktiyle problemler küçükken konuşularak, doğru teşhis koyularak kararlı adımlar atılsaydı belki bu maliyetlerde ödenmemiş olacaktı. Ama maalesef bu acıları hep beraber yaşadık. Bir şehit haberi geldiğinde evlerinizde bu acıyı nasıl hissetiyseniz, bizler de evlerimizde komutanlar, devletin yetkilileri, hep beraber hissettik. Şehit cenazelerine katıldığımızda sizlerin acılarına hep beraber hissettik. Gazilerimizin tedavileri, gazilerimizin hayatlarını en normal ve rahat bir şekilde devam ettirtebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığında ihdas ettiğim danışmanlarım, devletin bütün kademeleriyle iş birliği içerisinde oldu. Anayasa değişiklikleri, kanun değişiklikleri bütün bunlar yapıldı ve sizin hizmetinizde olmayı hep şerefli bir görev olarak bildiler. Bundan sonra da bu böyle olacaktır. İnşallah bu terör biter." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında gazilerimize şöyle seslendi: "Hiç zannetmeyin ki bu işler bitince sizler unutulursunuz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle ilgilenmek, bu devletin de, bu milletin de, bu ülkenin vatandaşlarının da, sorumlularının da en asil ve en şerefli görevi olmaya devam edecektir. Bundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın."

        "HUZURLU OLABİLMENİN YOLU BİRLİĞİMİZİ KORUMAKTAN GEÇİYOR"

        Ülkemizin kıymetini, birbirimizin değerini kıymetini bilmemiz gerektiğini vurgulayan Gül, "Örnekler ortada. İşte televizyonda izliyorsunuz, komşu ülkelerde neler yaşanıyor. Şehirler nasıl harabeye dönüyor; insanlar nasıl evlerinden yurtlarından göçmen oluyor. Yüzbinlerce insan evini terk ediyor. Milyonlarca insan göçmen kamplarında yaşamaya başlıyor. Memleketinin kıymetini bilmeyenlerin, birbirine saygısı ve sevgisi olmayanların ülkelerinin neticede geldiği yer burası. Farklı düşüncelerde olabiliriz; bakın burada Diyarbakır'dan Edirne'ye, Bursa'dan Kayseri'ye, Sivas'tan Erzurum'a, Adana'ya her yerden varsınız. Bu ülke ve vatan için her şeyi yaptınız. Ama bir gerçek daha var. Hepinizin ayrı ayrı geleneği, kültürü, özellikleri var. Yani bu büyük ülkede çok çeşitliyiz biz. Bu büyük ülkede farklılıklarımız var. Ama bu hepimizin Türkiye Cumhuriyeti şerefli vatandaşı olmanın ötesinde değil. Yeri geldiğinde nasıl bu vatan için, Şırnak'tan da, Diyarbakır'dan da, Edirne'den de, Hakkari'den de, Kayseri'den de, Adana'dan da şehitler verildi, farklılıklar unutuldu. Birlik ve beraberlik içinde olundu. Huzurlu olabilmenin yolu bu birlimizi korumaktan geçmektedir. Onun için saygı göstermek gerekiyor. Onun için birbirimize sevgi göstermek gerekiyor ve varsa birbirimizin farklılıkları bunları konuşarak halletmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

        İftara, 46 farklı ilden 37 şehit yakını, 127 gazi ve yakını toplam 164 davetli katıldı.

        Yemeğe davet edilen köy korucuları baş masada da temsil edildi. Cumhurbaşkanlığının koordinasyonunda bulundukları illerinden Ankara'ya gelen davetliler; havalimanı, tren garı ve otogarda Cumhurbaşkanlığı personeli tarafından karşılandı.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa