Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu'ndan taziye mesajı,Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan ingiliz yazar Andrew Mango'nun ailesine başsağlığı mesajı

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiliz yazar Andrew Mango'nun vefatı dolayısıyla yazarın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

        Davutoğlu taziye mesajında, "'Atatürk: Modern Türkiye'nin Kurucusu' gibi birçok olağanüstü çalışmanın yazarı, Türkiye dostu ve harika bir insan olan Andrew Mango'nun vefatını öğrenmekten dolayı derin üzüntü duydum. Andrew Mango, gerçek bir entelektüel olarak hatırlanacaktır ve çalışmaları ile sağladığı katkılar, nesiller boyu kendisine saygı duyulmasına devam edilmesini sağlayacaktır. Türkiye'ye olan sonsuz ilgisini bilen ve bilgeliğinden faydalanma ayrıcalığına sahip olmuş biri olarak, vefatının üzüntüsünü yakından hissediyorum" ifadelerini kullandı.

        Davutoğlu'nun taziye mesajı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği tarafından Mango'nun ailesine bu hafta iletildi.

        Mango'nun cenaze töreninin gelecek hafta İngiltere'de yapılması bekleniyor.

        İstanbul'da 1926 yılında doğan Mango, 1940'lı yıllarda İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde basın biriminde çalışmıştı. 1947 yılında Londra'ya taşınan Mango, İran edebiyatı üzerine doktora yapmıştı. İyi derecede Türkçe bilen Mango, BBC Türkçe Servisinin ve Güney Avrupa Servisinin başkanlıklarını da yaparak 1986 yılında BBC'den emekli olmuştu.

        Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazdığı "Atatürk: Modern Türkiye'nin Kurucusu" isimli biyografi kitabıyla bilinen Mango, Türkiye'ye ömrü boyunca yakın ilgi duymuş ve sık sık ziyaret etmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa