Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakan Erdoğan'a destek için partisinden istifa etti, Afyonkarahisar'da Belediye Başkanı Eşref Ünsal Başbakan Erdoğan'a destek için partisinden istifa etti

        Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinin Belediye Başkanı Eşref Ünsal, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için Demokrat Parti'den istifa ettiğini bildirdi.

        Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinin Belediye Başkanı Eşref Ünsal, yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde, Demokrat Parti'den belediye başkanlığına aday olduğunu ve kazandığını dile getirdi.

        Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, partisinin genel merkezi tarafından cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklendiğini anımsatan Ünsal, bu duruma tepki için partisinden 3 belediye meclis üyesi ile istifa ettiklerini belirtti.

        Bugünden itibaren görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

        "Bugün gelinen noktada, demokratlıktan bahseden ancak Mısır'da darbeciliği savunan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememiz hususunda yapılan dayatmayı, siyaset anlayışımızla bağdaştıramadık. Bizler, çatı adayını değil, 'minareler süngü, kubbeler miğfer' diyen, içimizden biri, kubbe adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz. Ülke sorunlarını bilmeyen, halkın içinden gelmeyen, sözde demokrat Ekmeleddin İhsanoğlu için halktan destek istememiz mümkün değildir. Bu sebeple, dayatmacı politikayla belirlenen adaya tepki olarak Demokrat Parti saflarından ayrılıyoruz. Genel Başkan Gültekin Uysal'a başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa