Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa STV'nin izinli Ramazan programına zabıta engeli

        STV'de Üsküdar Selimiye Camii avlusundan canlı olarak ekranlara gelen iftar ve sahur programlarının çalışanları, zabıta ekipleri tarafından zorla çıkarıldı.

        Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, iftar saatine kısa süre kalaSamanyoluTV'nin iftar ve sahur programları için çekim yaptığı Üsküdar'daki Selimiye Camii'ne gelerek burada program hazırlıklarını sürdüren çalışanlara cami avlusundan çıkmaları konusunda uyarıda bulundu ve ardından çalışanları zorla cami avlusundan çıkardı.

        SamanyoluTVyayın ekibinin, Ramazan ayından önce iftar ve sahur programlarını Selimiye Camii'nde çekmek için Diyanet Başkanlığı'ndan alınan yazılı belgeyi zabıtalara göstermesine rağmen zabıtaların bu belgeye aldırış etmedikleri ifade edildi.

        Ramazan ayının başlamasıyla birlRikte 15 gündür Selimiye Camii'nden canlı yayın yapanSamanyoluTVekibi, zabıtaların gösterdiği tutum karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını ve iftar için çekim yeri aradıklarını belirtti.

        'OLMAYAN PROSEDÜR BAHANE EDİLDİ'

        Zabıtanın, gerekçe olarak Vakıflar Müdürlüğü'nden izin alınmamış olduğunu belirten program ekibi; daha önce, senelerdir program ve çekim için Diyanet'ten izin alındığını ve Vakıflar Müdürlüğü'nden izin alınması gibi bir prosedürün de söz konusu olmadığını ifade etti.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa