Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası için banka hesabı açıldı

        Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bağış ve yardımda bulunmak isteyenlerin nakdi yardımlarını gerçekleştirmeleri için Ziraat Bankasında hesap açıldı.

        İhsanoğlu'nun basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin yapabileceği bağış ve yardım miktarının yasayla seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş olarak belirlendiği anımsatıldı.

        Açıklamada, yalnızca nakdi olarak yapılabilen bağış ve yardımların ilgili hesaba yurt içindeki başka bankalardan gönderilmesi durumunda ise açıklama bölümüne, bağışçının TC kimlik ve varsa telefon numaralarının yazılması gerektiği aktarıldı.

        Yurt dışından internet bankacılığı döviz transferleri (Swift) yöntemiyle destek ve bağış gönderme işleminde de açıklama kısmına bağışçının ad, soyad, TC kimlik numarası ve varsa telefon numaralarının yazılması gerektiği bildirildi.

        Bin lirayı aşmayan nakdi yardım ve bağışlar ise banka hesabının yanı sıra İhsanoğlu'nun seçim koordinasyon merkezlerinde makbuz karşılığında yapılabilecek.

        İhsanoğlu için Ziraat Bankası Mithat Paşa Şubesi'nde açılan hesabın bilgileri şöyle:

        "Şube kodu: 1262 Hesap numarası: 68827276-5002 IBAN: TR69 0001 0012 6268 8272 7650 02"

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa