Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elektriğe kapılan çocuğu hayata döndürdüler

        Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE (AHT)

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde önceki gün televizyonun prizini takmaya çalışırken kaçağı fark etmeyen 9 yaşındaki Ali Yıldız, 220 voltluk akıma kapıldı. Ailesi tarafından toprak zemine götürülen ve iki kez kalbi duran çocuk acil serviste yapılan 45 dakikalık kalp masajı ve elektroşokla yeniden hayata döndürüldü.

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 9 yaşındaki Ali Yıldız, halasının evinde televizyonun fişini takmaya çalışırken bir anda bulunduğu yere yığılıp kaldı. 220 voltluk akıma kapılan Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ali Yıldız'ın yere yığıldığını gören 6 yaşındaki kardeşi Alper Yıldız halası ve diğer yakınlarına haber verdi.

        Elektrik akımına kapıldığını gören evin sakinleri çocuğu hafifçe toprakta sürüyüp ardından özel bir hastanenin acil servisine götürdü. Hastaneye getirildiği anlarda kalbi durmuş vaziyetteki çocuğa kalp masajı yapıldı ve elektroşok uygulandı. Tam 45 dakika süren müdahalenin ardından yaşatılan Ali Yıldız yoğun bakıma alındı. Burada da kalbi duran çocuk müdahale ile yeniden hayata döndürüldü.

        48 saattir yoğun bakımda tutulan çocuğun durumunun iyiye gittiğini söyleyen doktor Mehmet Bakırdemir, Ali Yıldız'ın hayat fonksiyonları durmuş olarak hastaneye geldiğini ve 45 dakika süren müdahale ile yaşama döndürüldüğünü söyledi. Büyük acı yaşayan baba Murat Yıldız ise doktorlara ve hastane personeline teşekkür etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa