Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcı müftülüğe takıldı

        Antalya İl Müftülüğü'nde, yol parası isteme bahanesiyle dolandırıcılık yapmak istediği belirlenen genç, polis tarafından yakalandı. Asker olduğu belirlenen şahsın 16 suçtan sabıkasının olduğu öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 09.15'de Antalya İl Müftülüğü'nde meydana geldi. Müftülüğe gelen 20 yaşındaki N.M. güvenliğe askeri kimliğini göstererek içeri girdi.

        Saymanlık bölümüne giren N.M. iddiaya göre, görevliye asker olduğunu ve memleketine gitmek için paraya ihtiyacı olduğunu ve aşağıda komutanın beklediğini söyledi. N.M.'ye birkaç soru soran görevli, pencereden bakması sonucu komutanı göremeyince gençten şüphelenmeye başladı.

        Gencin verdiği telefon numarası da meşgul olunca, görevli durumu İl Müftüsü Osman Artan ve polise bildirdi, genci oyalamaya başladı. Kısa sürede müftülüğe gelen polis, genci gözaltına aldı. Gencin yapılan GBT sorgusunda dolandırıcılık, yalan beyan ve sahte kimlikten dolayı 16 sabıkasının olduğu belirledi. Polis otosuna alınan genç, sorgusunu yapılmak üzere Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Antalya İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, müftülüğe gelen gencin asker ve paraya ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

        Gencin inandırıcı olması nedeniyle bir albayın yakını olduğunu söylediğini ifade eden Topçu, " Hatta komutanın yeğeniyim kendisi de aşağıda araçta bekliyor demiş. Bu durum üzerine komutanla bağlantıya geçildiğinde böyle bir yakının olmadığını belirledik. Olay polise intikal ediyor. 16 suçtan sabıkası olan şüpheli gözaltın alındı" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa