Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM'de yangın tatbikatı TBMM'de panik TBMM'de tüm personel tahliye edildi

        Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) milletvekillerinin makam odalarının da bulunduğu Halkla İlişkiler binasında 'binayı boşaltın' alarmı büyük paniğe yol açtı.

        Alarm sonrası çalışanlar ve milletvekilleri binayı boşalttı. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, verilen alarmın habersiz yapılan bir yangın tatbikatı olduğunu açıkladı.

        TBMM yerleşkesi içinde geçtiğimiz aylarda hizmete giren yeni Halkla İlişkiler binasında saat 14.00 sıralarında 'binayı boşaltın' alarmı verildi. Bunun üzerine büyük panik yaşanırken, binada makam odaları bulunan milletvekilleri, çalışanlar ve ziyaretçiler hızla binayı boşaltarak bahçeye çıktı. Yangın tatbikatı sırasında çevrede itfaiye aracı görülmezken, bir adet ambulans hazır bekletildi. Milletvekilleri de dahil olmak üzere kimsenin haberi olmadığı tatbikat sırasında panik halinde bahçeye çıkanlar yakınlarını telefonla aradı.Yaklaşık 30 dakika sonra alarmın bir yangın tatbikatı olduğu açıklandı ve personel tekrar binaya alındı.

        Yeni binaya birkaç ay önce hizmete soktuklarını belirten TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, "Gelen talepler doğrultusunda. Bazen de bizim tespit ettiğimiz eksiklikler doğrultusunda, eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bugünkü alarm bir yangın tatbikatı alarmıydı. Daha önce bunu arkadaşlarla konuşmuştuk. Sadece 4'ncü kata yapılmış bir alarm, test amaçlı. Başarıya da ulaştı çok hızlı şekilde bina boşaltıldı. Yangın tatbikatı haber verilerek yapılmaz. Burada bizimde eksikliklerimizi görmek lazım. Haber vererek yapıldığı takdirde Allah korusun gerçek bir yangın çıkması halinde nasıl hareket edileceğini kestirmemiz mümkün değil. Gerekli tedbirler alındı ve onlarda gözlemledi. Başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa