Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı yargıtay, başkanlar kurulu seçimleri, başkanlık kurulu

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        YARGITAY’da, dairelerin iş bölümünü ve üyelerin dairelerini yeniden belirleyecek olan Başkanlık Kurulu seçiminde düğüm çözülüyor. 12 asıl, 8 yedek üyeli Başkanlık Kurulu’nun 9 asıl 5 yedek üyesi 14. turun sonunda seçildi.

        5. Yargı Paketi uyarınca söz konusu yasanın yayımlanmasını izleyen 7 gün içinde Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu üyelerinin yeniden belirlenmesi gerekiyordu. Yasa, 28 Haziran’da yürürlüğe girdi ve tanınan süre geçen hafta cumartesi günü sona erdi. Yasal sürenin dolmasına rağmen Başkanlık Kurulu seçimleri tamamlanamadı. İlk hafta yapılan seçimlerde 6 turun sonunda 5 asıl, 3 yedek üye seçilebildi. Bu hafta yapılan 6 turla birlikte 14. turun sonunda 9 asıl 5 yedek üye seçildi. Başkanlık Kurulu’nun kalan 3 asıl 3 yedek üyesini belirlemek için seçimlere bugün devam edilecek. Başkanlar Kurulu’nun oluşmasının ardından Yargıtay’da dairelerin iş bölümü yeniden yapılacak.

        BAŞKANVEKİLİ SEÇİLEMİYOR

        İki haftadır devam eden ve 19 turun yapıldığı Yargıtay Birinci Başkanvekilliği ve Hukuk Genel Kurulu Başkanlığı seçimlerinden de sonuç alınamadı. Adaylar 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi üyesi Ahmet Özgan ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üyesi Kamil Kancabaş seçilmek için gerekli 194 oya ulaşamadı. Başkanvekili seçimlerine de bugün devam edilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa