Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den Muhammediye Camisi'ne gitti, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Bugün alem-i İslam'da kan gövdeyi götürüyor, Muhammediye Camisi'nde çıkan yangın

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Üzülerek belirteyim, bugün alem-i İslam'da kan gövdeyi götürüyor" dedi.

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Esenyurt'taki Muhammediye Camisi'nde çıkan yangına ilişkin, "Bu, Muhammed'e ümmet birinin yapabileceği bir şey değil. Cami yakmak, camideki Kur'anları yakmak, din-i mübin-i İslam'a, bu toprakların kadim medeniyetine yabancı fikirlerdir" dedi. Esenyurt'ta 8 Temmuz'da yangın çıkan Muhammediye Camisi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Görmez, burada yaptığı konuşmada, herkese "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

        Caminin adının "Muhammediye" olduğunu anımsatan Görmez, "Bu, Muhammed'e ümmet birinin yapabileceği bir şey değil. Cami yakmak, camideki Kur'anları yakmak, din-i mübin-i İslama, bu toprakların kadim medeniyetine yabancı fikirlerdir. Bunu, kendini bilmeyen, herhangi bir inançtan, düşünceden dolayı değil, kendini bilmez birinin yapmış olmasını isterdim" diye konuştu.

        "Üzülerek belirteyim, bugün alem-i İslam'da kan gövdeyi götürüyor" diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep beraber oturup, 'Bu kardeş kanını nasıl durdururuz?' sorusunun üzerinde durmamız gerekirken, Irak'ta, Suriye'de, dünyanın muhtelif yerlerinde hepimizi üzen hadiseler yaşanırken, bu topraklarda hangi mezhepten, düşünceden, meşrepten olursa olsun, hangi gayeyle yapmış olursa olsun bunu yapan birinin din-i mübin-i İslam'a, yüce Kitab'a, yüce Kur'an'a, Hazreti Peygambere mensubiyeti söz konusu olamaz. Hele hele ramazan ayında tüm müminlerin hep birlikte oruç tuttuğu, sahura kalkıp Rabbimize el açıp dua ettiği bir zamanda, içimizden birilerinin Allah'ın mescidine böyle bir şey yapması, gerçekten hepimizi derinden yaralamış, üzmüştür. Bu düşünceler, bu topraklara yabancı düşüncelerdir. Bunlar, asla bu topraklarda yer bulamazlar."

        "Yeryüzünde Allah'ın mescitlerini tahrip edenden daha zalim kim olabilir" ayetini okuyan Görmez, "Üzülerek belirteyim ki, son yıllarda İslam'ın cahil müntesiplerinin din-i mübin-i İslam'a verdiği zarar, düşmanlarının verdiği zararın önüne geçmiştir. Onun için Müslümanların yeniden aklını başına alması gerekir" ifadelerini kullandı.

        'BİZZAT KENDİM YENİDEN YAPACAĞIM'

        Görmez, daha önce de buna benzer iki hadisenin yaşandığını hatırlatarak, birlik ve beraberlik içinde olup, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Mabet masuniyetinin bütün dinlerde, kültürlerde, ahlak sistemlerinde mevcut olduğunu dile getiren Görmez, şöyle konuştu: "En ağır savaş şartlarında bile Resulü Ekrem, Müslümanlara, 'O toplumun mabetlerine dokunmayacaksınız' demiştir. Yani putperestlerin puthanesine bile yeri gelmiş dokunulmamış ama bir Müslüman'ın başka bir Müslüman'ın mabedine girip sabotaj düzenlemesi, Kur'anları yakmasının izahı yok."

        Görmez, "Diyanet İşleri Başkanı olarak bunu bizzat kendim yeniden yapacağım. Hiçbir arkadaşa muhtaç olmadan bütün buraları yeniden kendim bizzat yapacağım" dedi. Bir gazetecinin, olaydan hemen sonra her kesimden insanların "geçmiş olsun" ziyaretlerinde bulunduğunu hatırlatması üzerine Görmez, "Bu camiye saldırmakla Sultanahmet'e, Sülmeymaniye'ye, Selimiye'ye saldırmak arasında fark yok. Bütün bu camiler Allah'ın evleridir" diye konuştu. Ardından Görmez, caminin bahçesinde toplanan vatandaşlara hitaben de bir konuşma yaptı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Habertürk Anasayfa