Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        • 1

          İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sloganı ve logosu

          Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında 'Ekmek İçin Ekmeleddin"sloganını kullanacak. İhsanoğlu'nun logosu da buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası olarak belirlendi.

        • 2

          Ece Su'nun ailesi şikayetten vazgeçti

          Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili görülen davada aile, sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

        • 3

          Köşk adayı olarak ilk kez Çankaya’da

          Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Gül ve Erdoğan Ak Parti’nin geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

        • 4

          İmralı'ya sürpriz ziyaret

          HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri ve müzakere yasasıyla ilgili gelinen aşamayı değerlendirmek üzere İmralı Adası'na hareket etti.

        • 5

          Donetsk'de gerilim ve şiddet artıyor

          Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde gerilim ve şiddet her geçen gün artıyor. Ayrılıkçılar kaybettikleri noktalardan Lugansk ve Donetsk'e çekilerek savunma hattı oluşturmaya çalışıyor. Bu iki kentte gerilim ve şiddet tırmanıyor.

        • 6

          Vatikan'dan halifelik yorumu

          Vatikan'ın Irak ve Ürdün temsilcisi Başpiskopos Giorgio Lingua, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin kendisini halife ilan edip Roma'ya kadar dayanarak şeriat devleti kurmak istemesine ilişkin, "Artık Ortaçağ'da değiliz ve insanlar bunun farkında. Hilafet fikri başarısız olacak" yorumu yaptı.

        • 7

          İsrail, Gazze'ye bomba yağdırıyor!

          İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 81'e yükseldi. İsrail ordusunun saldırıları artarak sürüyor.

        • 8

          İsrail tankları Gazze sınırında

          İsrail savaş uçaklarının üç gündür Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 81'e yükselirken, İsrail'in bölgede olası bir kara harekatı için yaptığı hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi. İsrail'in Gazze sınırına yığdığı askeri birliklerin, kara operasyonuna başlamak üzere talimat beklediği açıklandı.

        • 9

          Altın zirvede!

          Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.344 dolara yükselerek 19 Mart'tan beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Altının ons fiyatı 17 Mart'ta 1.392 dolara çıkarak bu yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

        • 10

          3 kez yapanın ehliyeti elinden alınacak!

          İçişleri Bakanlığı 'Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidecek. Buna göre, 1 Ocak 2015 tarihinde uygulamaya başlanması planlanan aday sürücülük uygulamasında, adayların üç kez kırmızı ışık ihlali yapması, alkollü olarak araç kullanması, hız limitlerinin üç kez ihlal etmesi durumunda ehliyeti iptal edilecek.

        • 11

          Hajrovic Werder Bremen'de

          Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Werder Bremen, Galatasaray'la olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden ve FIFA'dan geçici lisans alan Izet Hajrovic ile 4 senelik anlaşma imzaladığı resmen duyurdu.

        • 12

          Süper Lig'de şok ayrılık

          Gençlerbirliği yönetimi, Mehmet Özdilek'in ardından göreve getirdiği ve dün sezon açılışında takımın başında sahaya çıkan teknik direktör Kemal Özdeş ile yollarını ayırdı.

        • 13

          Atletico Mandzukic'i kaptı

          Golcüsü Diego Costa'yı Chelsea'ye yollayan La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid, Bayern Münih'ten Mario Mandzukic ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

        • 14

          Şota'dan yabancı eleştirisi

          Kasımpaşa Teknik Direktör Şota Arveladze, NTVSpor'a yaptığı açıklamada, 2 veya 3 yerli oyuncu transfer edeceklerini belirtirken yabancı kuralı konusunda ise Avrupa'nın örnek alınması gerektiğini ifade etti.

        • 15

          Ünlü çiftten şok karar

          İşadamı ve spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu ile Feraye Tanyolaç boşandı. Çilingiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Değerli basın mensupları, Ortak aldığımız karar doğrultusunda evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik. Bu hassas dönemde özel hayatımızın mahremiyetine göstereceğiniz saygı ve anlayış için teşekkür ederiz" dedi.

        • 16

          Çağatay para dağıttı

          "Medcezir" dizisinin rol alan Çağatay Ulusoy, erken saatlerde kahvaltı etmek için Bebek'teydi. Yakışıklı oyuncunun, mekan çıkışı etrafını sokak çocukları sardı. Dilencilerin "Aaa Yaman! Bize para ver, yemek al, açız" diyerek Ulusoy'un çevresini sarmaladı. Ünlü oyuncu ne yapacağını şaşırdı. Aracının gelmesiyle hemen cipine binen oyuncu, bu kez dilencilerin kapıyı açıp içeri girmesiyle şaşkına döndü. En sonunda 15 TL vererek çocukları uzaklaştırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa