Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP lideri, cumhurbaşkanlığı seçimi için izleyecekleri yol haritasını anlattı, partilileri uyardı

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gelişmeler AKP'ye oy veren değerli vatandaşlarımın Erdoğan'a yüz çevirecekleri, Sayın İhsanoğlu'na destek verecekleri yönündedir" görüşünü dile getirdi.

        MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin il ve ilçe yöneticilerine genelge gönderdi. Genelgede, Türkiye'nin uzun zamandır, adı konulmamış bir krizin, ilan ve itiraf edilmemiş bir bunalımın tesiri altında kıvrandığını ve kopkoyu bir esaretin pençesinde can çekiştiğini öne süren Bahçeli, geçen 12 yılda "Türk milletinin yok sayıldığını, Türk tarihinin reddedildiğini, Türk bayrağının indirildiğini ve Türk vatanının bölücülerin taarruzuna uğradığını" savundu.

        Türkiye'nin Başbakan Erdoğan eliyle bölünme kulvarına sokulduğunu iddia eden Bahçeli, "PKK'nın önce özerklik, ardından federasyon, daha sonra konfederal, en sonunda da bağımsız Kürdistan amacına Erdoğan şevkle hizmet etmektedir. Kürdistan'ı zımnen tanıyan, Barzani'ye övgüler düzen, millet hasımlarına methiyeler yağdıran bu zihniyetin, cumhurbaşkanı adayı olması bile başlı başına skandal ve ayıptır" değerlendirmesinde bulundu.

        "Başbakan, PKK'yla seçim ittifakı yapmaktadır. Başbakan İmralı canisiyle başkanlık konusunda fikir birliği halindedir" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Türk ve cumhuriyet düşmanlığının peşinde kim varsa Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması için mücadele verdiğini" ileri sürdü. Bahçeli, şöyle devam etti:

        "AKP HDP İLE ANLAŞTI"

        "HDP'nin adayı olarak ön plana çıkmış Eşbaşkan, Başbakan ve partisinin piyonu olarak kapalı kapılar arkasında desteğini belirli şartlar doğrultusunda vaat etmiştir. AKP, HDP ve PKK'yla Türkiye'nin parçalanması konusunda uzlaşmış ve anlaşmıştır. İradesini Kandil'e, varlığını canilerin emrine seneler evvel devreden malum Eşbaşkanın, BOP Eşbaşkanıyla gizli ihanet nikahı kıyması Kürt kökenli kardeşlerim tarafından hoş görülmeyecektir. Şunu bir defa bilmek lazımdır ki bin yıllık kardeşliğin aziz emaneti olan Kürt kökenli kardeşlerimin ne HDP ne BDP ne PKK ne AKP ne de İmralı'daki emzikli bebek katili temsilcisi değildir. Kürt kökenli kardeşlerim istismara aldanmayacak, isyana davet eden alçak telkinlere kapılmayacaktır. Oynanan oyunları bozacak, yazılan senaryoları inanıyorum ki yırtıp atacaklardır. Yine inanıyorum ki, 10 Ağustos'ta tercihlerini birlikten, istikrardan, iffetten, bütünlükten, huzurdan ve kardeşlikten yana kullanacaklardır."

        "KUCAKLAŞMA İÇİN İHSANOĞLU CUMHURBAŞKANI OLMALI"

        Başbakan Erdoğan'ın "sicilinin kapkara" olduğunu öne süren Bahçeli, bu durumun cumhurbaşkanı olmaya hukuken, ahlaken, vicdanen engel teşkil ettiğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın devletin bütün imkanlarını cumhurbaşkanı olmak için kullandığını iddia eden Bahçeli, bu durumun "ahlaksızlığın, kural ve insaf tanımazlığın ileri boyutu" olduğu görüşünü savundu. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

        "KISITLI İMKANLARLA DEMOKRASİ MÜCADELESİ"

        "Başbakan'ın emrinde devletin uçakları, helikopterleri, otobüsleri, otomobilleri, valileri, kaymakamları, memurları sıra sıra dizilmiştir. Buna karşılık Türk milletinin sesi ve nefesi olmaya aday, büyük bir uzlaşmanın eseri olarak temayüz etmiş Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, kısıtlı ve dar imkanlarla demokrasi mücadelesini sürdürmektedir. Sayın İhsanoğlu, sadece beş siyasi partinin değil, milli iradenin ortak çatısı, ortak kararıdır. Sayın İhsanoğlu, Türkiye'nin adayı, masumların nidası, mazlumların hamisi, sessiz milyonların tercümanı, kenara itilenlerin rüyası, horlananların davacısı, küçümsenenlerin alacaklısı, Anadolu bozkırlarının çığlığıdır. Sayın İhsanoğlu, milletin safında, milletin yanında, milletin hizmetinde bir değer iken Erdoğan despotluğun, art niyetin, vefasızlığın, vizyonsuzluğun, çalmanın, kaba gücün, baskının, zorbalığın çirkin yüzüdür. Kucaklaşmak ve buluşmak için Sayın İhsanoğlu cumhurbaşkanı olmalıdır. Kutuplaşmayı bertaraf etmek için Sayın İhsanoğlu cumhurbaşkanlığına seçilecek en doğru, en meşru, en doğal, en layık isimdir."

        "SANDIK GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİLECEK"

        Parti teşkilatlarında görev alanların genelge hükümlerine harfiyen uyacaklarını ve gerekli çalışmaları eksiksiz ve dikkatle yerine getireceklerini bildiren Bahçeli, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimine katılacakların kesin aday listesinin 11 Temmuz'da Resmi Gazete'de duyurulmasıyla propaganda döneminin de başlayacağına işaret etti. Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

        "TÜM TEŞKİLAT AKTİF DESTEK VERECEK"

        "Başbakan Erdoğan ile HDP Eşbaşkanı olan şahsın cumhurbaşkanı adaylığının sorunlu ve tartışmaya açık olduğu daha önce tarafımızca ifade edilmiştir. Yapılan itirazların sonucu ne olursa olsun, tüm parti teşkilatlarımız, tüm dava arkadaşlarımız, var güçleriyle ve heyecanla Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına aktif destek vereceklerdir. Mahalli düzeydeki karşılama, tören, ziyaret, toplantı, miting ve benzeri çalışmalara gerek yöre milletvekillerimiz, gerek MYK üyelerimiz, gerekse de teşkilat yöneticilerimiz en üst düzeyde iştirak edeceklerdir."

        "OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE SERGİLENECEK"

        Cumhurbaşkanı seçiminin daha önce TBMM'de yapıldığını anımsatan Bahçeli, "Bu seçimin doğrudan doğruya ve ilk defa millet tarafından yapılması usul açısından bazı aksaklıklara, bazı sorunlara, bazı anlaşmazlıklara sebebiyet verebilecektir. Bu itibarla kampanya dönemi boyunca çok dikkatli olunacak, bilhassa sandık güvenliğine önem verilecek, haksızlık ve usulsüzlüklerle başa çıkabilmek için olağanüstü mücadele sergilenecektir" uyarısında bulundu.

        "HİÇBİR DAVA ARKADAŞIMIZ ÇATIŞMANIN TARAFI OLMAYACAK"

        Seçim sürecini sabote etmek ve krize sokmak için bazı mihrakların tetikte beklediğini ileri süren Bahçeli, "İçimize sızan bazı AKP kontrollü unsurların ve devlet içinde yuvalanmış karanlık odakların değişik platformlarda provokasyonlara kalkışma ihtimali yabana atılmamalıdır. Bu vesileyle hiçbir dava arkadaşımız herhangi bir gerginliğin, herhangi bir çatışmanın, herhangi bir çekişmenin taraf ve faili olmayacaktır. Tüm çalışmalar, demokratik sabır ve nezaket içerisinde sürdürülecek, milletimizin her ferdine cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu tanıtılacak ve anlatılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

        "KARA KAMPANYALARA İTİBAR EDİLMEYECEK"

        Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin cumhurbaşkanı seçimi sürecinde "algı operasyonlarından medet umacağını, bu maksatla sinsi taktik ve stratejileri devreye sokacağını" iddia ederek, şu görüşleri dile getirdi:

        "Geçmişte benzerlerine rastlanan kamuoyu yönlendirme kurnazlıklarına ısrarla ve tekraren tevessül edilecektir. Hatta bu konuda ilk çalışmalar hükümetin kol kanat gerdiği, rüşvet ve haram parayla beslediği havuz medyası tarafından başlatılmıştır. Yandaş medya ve AKP güdümündeki sosyal medyada partimize oy veren değerli kardeşlerimizden bir bölümünün Erdoğan'a kayacağı hayasızca gündemde tutulmaktadır. Açıkça Türklük ve milliyetçiliğe mahsurlu ve şaşı bakışta İmralı canisiyle aynı fikri maziden gelen, PKK'nın yedek parçası olan çevrelerin bu ipe sapa gelmez ham ve ucube hayali MHP'nin hedefte olduğuna işarettir. Milliyetçi ülkücü harekete kafatasçı, katil, Fatiha bilmeyenler, namaz kılmayanlar, oruç tutmayanlar, ırkçı, faşist, morg bekçisi, vagon, şerefsiz, alçak, adi küfürleriyle hakaretler eden PKK havarisi Erdoğan'a en ufak bir destek verilmesi varoluşumuzun inkarıdır. Başbakan'ın 'Ülkücü kardeşlerim' diyerek oy hesapları yapması düştüğü derin çukurun, koltuk uğruna nasıl bir şahsiyet fukarası olabileceğinin net ispatıdır. Bu bayağı propagandanın püskürtülmesi için herkes teyakkuz halinde olacaktır. Başbakan, cumhurbaşkanı olabilmek için dava arkadaşlarımızı ve gönüldaşlarımızı çirkefçe aldatmanın ve akıllarını çelmenin basitliğine kapılmıştır. Milliyetçi ülkücü hareket, dününe, fikriyatına, şeref ve namus bildiği değerlerine kast etme niyetinde olan 17-25 Erdoğan'ı çok iyi bilmektedir. TC'yi silen, andımızı kaldıran, 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü şeytanlaştıran, milliyetçiliği ayaklar altına alan, onbinlerce vatan evladının katilleriyle müzakere çadırında kucak kucağa oturan Erdoğan'a milliyetçi ülkücü hareketten bir oy bile gitmesi söz konusu değildir. Aksine, gelişmeler AKP'ye oy veren değerli vatandaşlarımın Erdoğan'a yüz çevirecekleri, Sayın İhsanoğlu'na destek verecekleri yönündedir. Bu çerçevede AKP medyasında çıkan, internet ortamında servis edilen hiçbir beyanata, kafa karıştırıcı açıklamaya, habere, yoruma, partimizin sağlam bünyesini yıpratmaya yönelik kara kampanyalara itibar edilmeyecektir. MHP'yi akıllarınca dizayn etme, yön verme, içten içe kemirme fikri taşıyan AKP maşaları, yandaş medya asalakları çok sıkı şekilde izlenecek, lazım gelen her mücadele sergilenecektir."

        "SEÇİM TARİHİ BİR KARAR ANI"

        "Yine AKP'nin gölgesine yatan yalaka ve satılmış medya cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bazı sözlerini silah gibi kullanarak özellikle partimizle çelişkiye düştüğünü yazıp çizmektedir" ifadesini kullanan Bahçeli, İhsanoğlu'nun bir partinin değil, milletin adayı olduğunu ve siyasi bir kaygı gütmeksizin herkese, her kesime seslenmek durumunda bulunduğunu bildirdi.

        İhsanoğlu'nun siyasi mensubiyet taşımayan, siyasi bir hedefle hareket etmeyen, herkesin ortak görüşünü yansıtma iddiasında olan kaynaştırıcı, birleştirici ve uzlaştırıcı bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirten Bahçeli, "Bu nedenle asılsız ve yersiz sözlerle Sayın İhsanoğlu'nu destekleyenlerin şevkini kırmaya, arasını açmaya dönük AKP kumpasına karşı çok hazırlıklı olunacak, hiçbir şekilde aleyhte icra edilen propagandalara aldırış edilmeyecektir" değerlendirmesini yaptı.

        Bahçeli, genelgede şu görüşlere yer verdi:

        "Cumhurbaşkanı seçim sürecinde Genel Merkez duyuruları, açıklamaları, bildirileri, mesajları yakından takip edilecek, tüm açıklamalar bu çerçeveyle sınırlı kalacaktır. Seçim kampanyası süresince belirlenmiş slogan, flama, logo, afiş, döviz gibi materyallerin yeknesaklık içinde kullanımı sağlanacaktır. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin olarak yayımlanan 18 Nisan 2014 tarihli genelge hükümleri de geçerliliğini korumaktadır. Umut ve temenni ediyorum ki Türk milleti 10 Ağustos'ta adaleti, hakkaniyeti ve beraberliği tercih edecektir. Cumhurbaşkanı seçimi, Türkiye'ye musallat olan belaların defi için tarihi bir karar anıdır. Aziz milletimiz, istikbalini oylayacak; cepheleşmeye, çözülmeye, çürümeye ve dağılmaya karşı muhabbeti, kardeşliği, esenliği, tecrübeyi, huzuru, sakinliği, tavizsiz iradeyi seçecektir. Bu düşüncelerle tüm dava arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah bizleri mahcup etmesin diyorum."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa