Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG), Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, TEOG tercih tarihleri, TEOG yerleştirme sonuçları

        HT GAZETE / EĞİTİM

        Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere merkezi sınavla öğrenci alan okullara geçişte bu yıl ilk kez uygulanacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG) yerleştirmenin kurallarını açıklayan Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayınlandı. Liselere tercihlerde kullanılacak yerleştirme puanları 7 Temmuz’da açıklanacak ve tercih süreci de 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aileler çocuklarının tercihleri elektronik ortamda yapabileceği gibi çocuğunun mezun olduğu ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirme hakkına sahip olacak.

        B LİSTESİNDE 4 OKUL TÜRÜ

        8. sınıf öğrencilerinin tümü taban puan şartı olmadan yerleştirme sistemine katılacak. Tüm 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme puanları hesaplanacak. Tercihte daha önce de açıklandığı gibi iki liste kullanılacak. A listesinde 15 okul adı yazılacak. B listesinde ise 6 okul türünden 4’ü zorunlu seçilecek ve 3 ilçe tercihi yapılacak. Yerleştirme işlemleri puan üstünlüğü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Yerleşen öğrencinin kaydı otomatik yapılacak.

        Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos’ta açıklanacak. Yerleştirmelerin ardından boş kontenjanlar için nakil uygulaması yapılacak. Bu uygulamada okullarda oluşan taban puan dikkate alınmayacak. Başvuran öğrenciler puanlarına göre dizilecek ve en yüksek puanlı öğrenciden başlayarak, boş kontenjan dolana kadar nakil işlemi gerçekleştirilecek. 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak nakil müracaatlarının sonuçları 29 Ağustos’ta açıklanacak. Bu işlemler boş kontenjanları olan okullar için eylül sonuna dek sürecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa