Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Kendini beğenmiş tavrı Başbakan’ı tahrik etmiş ve kızdırmıştır

        HABERTURK.COM

        MHP grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Danıştay töreninde Başbakan Erdoğan ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşananları skandal olarak değerlendirdi.

        Metin Feyzioğlu'nu sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Barolar Birliği Başkanı, kendisine verilen demokratik imkanı istismar etmiştir. Sabırları zorlamıştır. Kutlama günleri siyasete ayar verilecek yerler değildir. Her önüne gelen işgal ettiği kürsüyü fırsat bilerek polemik yapamaz. Baro Başkanı'nın her konuya girip çıkan konuşması kışkırtıcıdır. Barolar Birliği Başkanı'nın kendini beğenmiş tavrı Başbakan’ı tahrik etmiş ve kızdırmıştır. Baro Başkanı çalmış, Başbakan oynamıştır. Danıştay’da herkes rolünün gereğini yapmıştır. Başbakan’ın, Baro Başkanı’nın konuşmasının sonunda parlaması kof ve bayat oyunun sahnelenmesinden başka bir şey değildir. Biz Başbakan’ın tahammülsüz biri olduğu biliyoruz." dedi.

        Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli çatı aday önerisi ile ilgili, "Bu hafta bir adım atmak için gayret gösteriyoruz." dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

        SKANDALDIR

        İster mizansen, ister kurgu, ister anlık gelişen olay olsun kesinlikle skandaldır. Normal şartlarda Başbakan sağduyulu bir şekilde dinlemesi gerekirdi . Ne var ki Başbakan oturduğu yerde öfkelenmiş gündemi lehine çevirmek istemiştir. Başbakan yakında Meclis grup salonlarını basmaya kadar işi götürürse kimse şaşırmamalıdır. Başbakan etrafına sataşmayı alışkanlık haline getirmesi kendine zarar verecektir. Başbakan’ın Danıştay salonunda devlet erkanını oyuncağa çevirmesi bizi düşündürmüştür. Toplantı veya törenin ev sahibi kim ya da hangi kurum olursa olsun cumhurbaşkanı bulunduğu salonu terk etmeden devlet adamlarının gitmesi terbiye eksikliğidir. Sayın Gül’ü el hareketleri ile dışarıya hareket etmesi kabul edilemez.

        ARKASINA BAKMADAN GİTMESİ SAYGISIZLIKTIR

        Başbakan Erdoğan’ın arkasına bakmadan saygı kuralı gözetmeden tepkisini dışarı vurarak gitmesi sayın Gül’e ve dinleyicilere saygısızlıktır. Başbakan’ın devleti hababam sınıfına çevirmeye hakkı yoktur. Danıştay’daki kör dövüş devlet ciddiyetini buharlaştırmıştır.

        CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİ SANA DÜŞMEZ

        Cumhurbaşkanlığı onun bunu arkasından sürüklenecek kadar etkisiz makam mıdır? Başbakan Erdoğan ve yandaş zümre Danıştay’da hadiseyi fırsat bilmiştir.

        Başbakan ister AYM’de bardak gibi dolsun, ister Danıştay’da boşalsın. İsterse Dolmabahçe’de figüran olsun, Cumhurbaşkanlığı kendisine 10 gömlek bol gelecektir. Sayın Başbakan artık çırpınma, uğraşma. Tezgahlarınla bu milleti yorma. Yalvarsan da yakarsan da değil ikincisini yüz kere one minute parodisi yazsan da senden bir yol olmaz, cumhurbaşkanlığı görevi sana düşmez.

        KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR

        Cumhurbaşkanlığı kimsenin tapulu malı değildir. Cumhurbaşkanı Türk devletinin ana karargahıdır. Bu kutlu mevki tüm Türk vatandaşlarının aynası ve çatısıdır. Çankaya’da ayrımcılık, önyargı, siyasi tarafgirlik olmayacaktır. Cumhurbaşkanı Türk vatanı üzerindeki manevi eldir.

        ORTAK ÇATI ÖNERİSİ

        Ortak çatı teklifimizi anlamlandırma zorlukları çekenler vardır. Bizim çağrımız Kandil’le iş tutanlara, PKK’ya teslim olan buruşmuş zihinlere değildir, bölücülüğe demir atanlara değildir, rüşvete ve yolsuzluğa peştamal bağlamış hırsızlara değildir. Bizim çağrımız büyük Türk milletinin bizahati kendisinedir. Teklifimizin kaynağı tarihtir, sütunları kardeşliktir özü milli ve manevi değerlerdir. Ortak çatı şarttır. Türkiye’nin yeniden ayağa kalması için ortak çatı can kurtarandır. Önemli olan millet için, devlet için, bayrak için, gelecek için bir araya gelebilmek Türkiye’nin kurtuluşunda pay sahibi olabilmektir. Belirlenen ortak çatı adayı Çankaya’nın 12. değerli kişisi olacaktır. Bu partiler üzeri amaçtır. MHP olarak buna cani gönülden inanıyor ve milletimize güveniyoruz.

        Teklifimiz AKP, CHP, DP, SP, BBP ve diğer siyasi partilere oy ve gönül vermiş kardeşlerimizi kapsamaktadır. Tavanda değil tabanda mutabakat öneriyoruz.

        Önerimizi alaya aldılar, sulandırmaya çalıştır, yaftaladılar.. Çizdiğimiz üçgenleri anlamayan taş kafalar bizi pisagora benzetmiş cebirden geometriye geçtiğimizi iddia etmişlerdir.

        ÇATI ÖNERİMİZİ SULANDIRDI

        Başbakan Erdoğan bizim çatı önerimizi diline dolamış sulandırmıştır. Biz Başbakan’a cebiri zorda olsak öğretmiş ve ufkunuzu açmıştık. Başbakan fazla havaya girmiş 61 hesabını güç bela bulmuştur. Başbakan geometri konusunda bize haksızlık yapmaktadır. Başbakan cetvelden, gönyeden yardım almadan şaheser eserlere imza atmıştır. Yamuk çizerek yanındakileri içine tıkıştırmıştır. Dikdörtgen görünümlü ayakkabı kutularına para sığdırmıştır. Kare şeklindeki odalara soygundan elde ettiği paraları koymuştur. Biz üçgen çizdik ortak çatı adayı teklif ettik. Başbakan küp üzerine küp çizmiş ve haram para ile doldurmuştur. Başbakan Erdoğan merakını giderceğiz gün gelecek saklandığın 17-25 şifreli küpleriden seni çıkartarak adalete teslim edeceğiz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa