Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yanlış hesaba para gönderen müdireye dava

         Serdar KULAKSIZ/AHT

        Bir bankanın Suadiye şubesinde çalışan müdür yardımcısı, bir müşterisinin parasını başka birine gönderdiği gerekçesiyle 6 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Hatanın iş yoğunluğundan kaynaklandığını belirten müdire, parayı faiziyle ödedi.

        İstanbul'da bir bankanın Suadiye şubesinde 2008-2012 yılları arasında portföy yöneticisi ve müdür yardımcılığı görevini yürüten Z.M.’nin görevden ayrılmasından sonra yapılan kontrollerde bazı usûlsüzlükler tespit edildi. Bunun üzerine yaptırılan bilirkişi incelemesinde, 3 müşterinin EFT işlemlerine ait talimatlardaki imzaların gerçek imzalarına benzetilmeye çalışıldığı kanaatine varıldı.

        ZİMMETTEN DAVA

        İfadelerine başvurulan banka müşterilerindenM.Ü. ve U.E. imzaların kendilerine ait olduğunu ancak kimseden şikâyetçi olmadıklarını söyledi. Ancak R.Ö. isimlimüşteri hesabından bilgisi dışında 50 bin liranın tanımadığı bir kişinin hesabına gönderildiğini belirtti. Banka 50 bin lirayımüşteriye öderken, durumZ.M.’ye bildirildi. EFT’nin sehven R.Ö.’nün hesabından yapıldığını ifade eden Z.M., bankanın zararını faizi ile birlikte karşıladı. Ayrıca kimsenin imzasını atmadığını savundu. Z.M. hakkında “zimmet” suçundan dava açıldı.

        BOŞ KÂĞITLARA İMZA

        İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 6 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan Z.M., “Yoğun bir tempoda görev yaptık. Müşterilerimizin çoğu yaşlı ve itibarlı kimselerdi. Bunların işlemlerini bir an önce yapabilmek için, ıslak imza zorunluluğu bulunması nedeniyle önceden boş kâğıtlara imza attırıyorduk. E.Ö. isimlimüşterim sözlü olarak benden 50 bin lira göndermemi istemişti. Çekmecemdeki boş imzalı dekontlardan yanlışlıkla R.Ö.’nün dekontunu almışımve parayı onun hesabından göndermişim. İşten ayrıldığımda durumu öğrenir öğrenmez yatırdım. Olay maddi hatadan kaynaklanmıştır” dedi. Duruşma delillerin toplanması için ertelendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa