Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu:Devlet adamı demiştik değil mi? Hayatımda gördüğüm dünyanın en cahil adamı

        HABERTURK.COM

        Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başbakan Erdoğan arasındaki gerginliğe ilişkin konuştu. Başbakan Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Siz öfkeyle kalkıp öfkeyle hareket ederseniz sadece kendiniz değil toplumu ateşe atarsınız. Siyasetçi her eleştiriyi dikkatle dinlemek zorundadır. Kürsüde konuşan Feyzioğlu’na ‘edepsizlik yapma’ diye söz söyledi. Devlet adamı demiştik değil mi? Hayatımda gördüğüm dünyanın en cahil adamı. Konuşmada edebi aşan ifade yok. Sen diktatör değil diktatör bozuntususun. “ dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

        Kürsüde yapılan her konuşma saygıdeğer konuşmadır. Biz neden konuşan Türkiye diyoruz. Neden medya özgürlüğünü savunuyoruz. Herkes konuşmalı ve düşüncesini serbestçe dile getirmelidir. Biz düşüncesini açıklayana tahammül edemiyoruz. Bunu devleti yöneten kişiler söylüyor, diktatör bozuntusu söylüyor. Bunu kabul edemem. Bizi destekler desteklemez. Her düşünceye saygımız var. Siz düşünceye, eleştiriye yasak getireceksiniz doğru değil bunlar. Danıştay’ın 146. kuruluş yıl dönümü. Tören sırasında ön sırada oturan devlet erkanına ‘merhaba’ dedim. Bir kişiye de elimi uzattım hafif öne eğildi elini uzattı. Bu onun saygısını gösterir. Genelkurmay Başkanı da içeri girdi bir baktım esasa duruşa geçmiş. Başını uzatıyor. İnsan kendi egosuna teslim olursa bu tür manzaralar ortaya çıkar. Herkes birbirine saygılı davranmak zorundadır. Egosu bu kadar şişkin birisi topluma nasıl saygı duracak? Eleştiriye tahammül edemiyor. Konuşmanın sonlarında birisi koltuğunda duramıyor. Birden yanındakilerle konuşmaya başladı, ses tonunu arttırarak. Sonra kürsüde konuşan Feyzioğlu’na ‘ edepsizlik yapma’ diye söz söyledi. Devlet adamı demiştik değil mi?

        KULAKLARIMA İNANAMADIM

        Hayatımda gördüğüm dünyanın en cahil adamı. Konuşmada edebi aşan ifade yok. Bizi de eleştirdi biz dinledik. Arkadan büyük şey söyledi. Söyledikleri için ‘yalan’ dedi. Kulaklarıma inanamadım. Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde Anayasa Başkanı hukukun üstünlüğüne vurgu yaparsa, aynı benzer konuşmalar Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde de yapılırsa demek ki sorun var.

        DİKTATÖR BOZUNTUSU

        Sen diktatör değil diktatör bozuntususun. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz diyeceksiniz. Bir ülkeyi yöneten kişi milletin önüne çıkıp yasama ve yargı benim için ayak bağıdır derse o diktatör bozuntusudur.

        "CADI AVI" YANITI

        Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "paralel yapı" ile ilgili "Görev yerini değiştirmek cadı avıysa biz bu cadı avını yapacağız" sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde cadı avı olmaz. Hukukun üstünlüğü vardır. Suç ve suçlu varsa belgelerle konuşursunuz" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa