Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir tek o yanmadı!,Afyonkarahisar'da tarihi cami küle dönerken sadece camideki Kuran-ı Kerim yanmadı

        Afyonkarahisar'da çıkan yangında 150 yıllık tarihi cami, çıkan yangında kullanılmaz hale gelirken, camideki Kur'an-ı Kerim'in sayfalarının sadece kenarları yandı, ayetlerin bulunduğu kısımlara ateş dokunmadı.

        Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Konarı köyünde tarihi camide henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Camide yoğun bir dumanın ardından alevlerin yükseldiğini gören köylüler yangını söndürmek için adeta seferber oldu. Ellerinde kazma, kürek ve su hortumlarıyla yangına müdahale etti. 150 yılık tarihi cami, köylüler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası 3 saat içerisinde kontrol altına alınabildi. Yangın esnasında cami içerisinde bulunan 3 piknik tüpünün patladığı, cami ısıtmasında kullanılan 2 sanayi tüpünün de patlamadan camiden çıkarıldığı belirtildi. Bolvadin, İscehisar ve Bayat ilçelerinin itfaiye ekipleriyle, bir inşaat firmasının da su tankeriyle müdahale ettiği yangının ardından, cami kullanılamaz hale geldi.

        Öte yandan, yangında cami içerisinden bulunan Kur'an-ı Kerimlerin yanmaması ise görenleri hayrete düşürdü. Çıkan yangında alev alan Kur'an-ı Kerimlerin sayfaların boş yerleri yanarken, ayetlerin bulunduğu kısımlar ise hiçbir zarar görmedi.

        Yangının çıkış nedenin araştırıldığı bildirilirken, yangının ardından kullanılamaz hale gelen caminin yeniden yaptırılması için köy sakinleri yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa