Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti komisyonu 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili yazılanları gözden geçirecek

        AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 bakanla ilgili kendisinin de aralarında bulunduğu 3 kişilik komisyonun operasyonla ilgili yayınlanan haber, sosyal medyada yazılanlar, milletvekillerinin görüşleri ve meclis tutanaklarını gözden geçirerek, hazırlayacakları raporu parti grubuna sunacaklarını açıkladı.

        Ali Ercoşkun, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Ercoşkun, partisinin Afyonkarahisar kampında Adalet ve İçişleri Bakanları'nın paralel yapıyla ilgili sunum yaptıklarını açıklayarak, "Kampta Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın yapmış oldukları sunum ilgi çekiciydi. Türkiye'nin üstüne kabus gibi çöken bu paralel yapının gerçekleştirmiş olduğu alçakça, namussuzca organizasyonların ve kumpasların sunumunu yaptı İçişleri Bakanı. Parti yetkilileri ne kadar büyük bir kumpas ile karşı karşıya kaldıklarını burada bir kez daha görmüş oldular. Başbakanımızın yaptığı açıklamalar da geleceğe yönelik ipuçlarını da içinde barındırdı" diye konuştu.

        "BAŞBAKAN FEYZİOĞLU'NA DAHA HAFİF SÖYLEDİ"

        Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki göstermesini de değerlendiren Ercoşkun, şöyle konuştu:

        "Danıştay Başkanı'nın 25 dakika konuştuğu bir yerde bir saat hukukla alakası olmayan tabiri caizse çok basit manada siyasi amaçlı yaptığı konuşmayı tasvip etmek mümkün değil. Söylenecek tek bir şey var, siyaset yapmak istiyorsan cübbeni çıkart çık gel siyaset arenasına ve herkes boyunun ölçüsünü görsün. Herkes her istediğini uygun ortamlarda beyan edebilir. Ama devlet protokolüne göre yapılan bir törende neyin nasıl konuşulacağı bellidir. Kötü sözde kullanmak istemiyorum, ama haddini aşan konuşmaya sayın başbakan gereken cevabı vermiştir. O tavıra, o davranışa çok daha ağır sözlerde olabilir ama başbakan daha hafif söylemiş."

        "RAPORU EN KISA ZAMANDA TAMAMLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

        17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 bakanla ilgili Ak Parti bünyesinde İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Antalya Milletvekili Gökçen Enç ve kendisinin bulunduğu üç kişilik soruşturma komisyonunun kurulduğunu açıklayan Ali Ercoşkun, şunları söyledi:

        "17 Aralık'tan bu yana birçok kişi ve kuruluş görüş beyan etti, bunlara milletvekilleri de dahil. Soruşturma komisyonunda görev alacak kişiler çok önemli bir görev icra edecekler. Bu komisyonda görev yapacak milletvekillerinin tarafsız olması gerekiyor. Biz de Ak Parti grup yönetimi olarak üç kişilik bir komisyon kurduk ve bu kişilerden biri de benim. Diğer isimler ise İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Antalya Milletvekili Gökçen Enç. Gerek iktidar partisinden, gerek muhalefet partilerinden bu konuyla alakalı görüş beyan eden milletvekillerinin tespitine yönelik bir çalışma yapacağız. Burada yazılı ve görsel basın diğer taraftan sosyal medya ile meclis tutanakları gözden geçirilecek. İlk toplantımızı yarın yapacağız. Gerekli taramaları yapıp bunu grubumuza sunacağız. Raporu en kısa zamanda tamamlamaya çalışacağız."

        "ERKEKLERİN OMUZLARINDAKİ TÜRBANLI KIZ HOŞ OLMADI"

        Ercoşkun, Düzce Üniversitesi'nde türbanlı bir kızın erkeklerin omuzlarına çıkarak eğlenmesinin hoş olmadığını söyleyerek, "Şahsi kanaatim olarak hoş değil ama bireysel olarak özgür bir ülkede yaşıyoruz. İsteyen istediğini belli hukuk kuralları çerçevesinde yapabilir. Konuyu takip etme şansım olmadı ama şahsi kanaatim budur" dedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa