Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova Belediyesi'nde gergin anlar!,Yalova Belediye Meclisi'nde teklifleri AK Parti grubu tarafından kabul edilmeyen CHP'liler toplantıyı terk etti

        Yalova Belediye Meclisi'nde belediyenin bağlı bulunduğu birliklere temsilci ve ihtisas komisyonlarına üye seçiminin yapılmasının ertelenmesini isteyen CHP'liler, teklifleri AK Parti grubu tarafından kabul edilmeyince toplantıyı terk etti.

        Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı olan birinci birleşimi, Ömer Aslan başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda ilk olarak ek gündem maddesi talepleri okunarak gündeme alındı. Toplantıda sonrasında ise belediyenin bağlı bulunduğu birliklere temsilci ve ihtisas komisyonlarına üye seçiminin yapılması konusu gündeme geldi.

        CHP'li meclis üyeleri konunun 1 Haziran'daki Yalova Belediye Başkanı seçimlerinden sonra gündeme alınmasını talep etti. CHP Meclis Grup Başkanı Şerafettin Çelik, "Yalova halkı iradesini ortaya koymuş ve 31 belediye meclis üyesini seçmiştir. Biz burada aralıklı gündem maddesi olan birlik seçimlerini yapacağız. Birlik seçimlerinde demokrasiyi uygulama adına birlik seçimlerinde meclisteki grupların sayısal çoğunluğunun baskı unsuru olarak kullanılmasını değil bu sayısal çoğunluğa uyarak birlik üyelerinin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

        Meclisteki AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar ise seçimlerde seçilecek üyelerin kanunen nasıl seçileceğinin belli olduğunu ve seçimin yapılması gerektiğini savundu. Daha sonra söz alan CHP'li Halit Güleç, bu şekildeki yaklaşım nedeniyle toplantıyı terk edeceklerini söyledi. Ardından tüm CHP'li üyeler meclis toplantısından ayrıldı.

        AK Partili üyelerle devam eden toplantıda yapılan seçimlerde Yalova Turizm Birliği'ne (YATUB) Ömer Nergiz ve Fethiye Avcı asil, Maşallah Erdoğan ve Güven Yılmaz yedek üye olarak seçildi. Marmara Belediyeler Birliği'ne ise Serap Türkyılmaz ve Muammer Dönmez asil, Kemalettin Öztürk ve Selma Özçağlayan da yedek üye olarak belirlendi. Sağlıklı Kentler Birliği'ne ise Mustafa Yılmaz ve Güven Yılmaz asil, Meliha Akyol ve Fetiye Avcı yedek üye seçildi. Tarihi Kentler Birliği'ne ise Fahrettin Yıldız asil ve Meliha Akyol da yedek üye olarak oy birliğiyle seçildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa