Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cizre'de çocuk tecavüzünü protesto yürüyüşü

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 29 yaşındaki Halit G., geçen Cumartesi günü gezdirme bahanesiyle otomobiline aldığı 8 yaşlarındaki 3 çocuktan birine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Olayın duyulması üzerine BDP ilçe teşkilatı öncülüğünde kalabalık bir grup, protesto yürüyüşü düzenledi.

        Cizre'de geçen Cumartesi günü 3'ü de 8 yaşında olan M.Y., M.Ş.D. ve B.K., Nur Mahallesi'nde oyun oynadıkları sırada yanlarına gelen Halit G., otomobiliyle gezdirme teklifinde bulundu. 3 çocuğu otomobiline alan Halit G., İdil İlçesi yolu üzerindeki Zere Köyü yakınlarına götürdü. M.Y. ve M.Ş.D.'ye araçta beklemelerini söyleyen Halit G., yanına aldığı babası 2 gün önce vefat eden B.K. ile uzaklaştı. İddiaya göre ıssız yerde B.K.'ye tecavüz eden Halit G., kimseye söylememesi konusunda ölümle tehdit etti ve 3 çocuğu burada bırakarak aracına binip uzaklaştı.

        ÇOCUKLAR POLİSE GİDİP ANLATTI

        Cizre'ye yürüyerek dönmeye çalışan çocuklar, yoldan geçerken kendilerini görerek alan bir araçla Cizre İlçe merkezine geldi. B.K.'ye tecavüz eden kişinin aracının plakasını alan çocuklar polise giderek başlarından geçenleri anlattı. Bunun üzerine polis, ilçe giriş-çıkışlarını kontrol altına alarak merkezde de arama başlattı. Kısa süren aramalar sonunda Nusaybin Caddesi üzerinde, Halit G., park halindeki aracının yanında bulundu. Çocukların teşhis ettiği Halit G., polisler tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgusunun ardından dün akşam çıkarıldığı nöbetçi mahkemece de tutuklandı.

        M.Y., M.Ş.D. ve B.K., doktor kontrolünden sonra yakınlarına teslim edildi. Halit G.'nin yeni evli olduğu öğrenilirken, B.K.'nin babasının Cuma günü öldüğü ortaya çıktı.

        BDP ÖNCÜLÜĞÜNDE 500 KİŞİ ADLİYEYE YÜRÜDÜ

        Tecavüz haberinin duyulması üzerine BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık, Cizre Adliye binasına yürüyerek protesto gösterisinde bulundu. Aralarında BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter ve kadın örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık, pankartlar eşliğinde ve sloganlar atarak Cizre Adliyesi önüne geldi. Burada konuşan Şırnak Belediyesi Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi'nde görevli sosyolog Ayfer Şahin, çocukların dünyanın her yerinde tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığını belirterek şöyle dedi:

        "Son yıllarda çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarında artış görülmektedir. Koca adamların erkek ve kız çocuklarına tecavüz etmesi pedofilinden başka bir şey değildir. Kadınlar ve çocuklar şiddetin en vahşisine maruz kalıyorlar. En temel insan hakları hiçe sayılarak, insanlık dışı tüm uygulamalar meşruluk kazanıyor.bu tür olayları lanetliyor ve tecavüzcülerin en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyoruz."

        Konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa