Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adana'da yasa dışı dinlemelerle ilgili tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 9 polisin yeniden tutuklanması talebi reddedildi. Mahkeme, sanıklara yurt dışına çıkış yasağı koydu.

        Neşet KARADAĞ /ADANA(AHT)

        AdanaAdliyesi'nde bir hakim ve savcıyı yasadışı dinledikleri iddiasıyla 2'si emniyet müdürü, biri emniyet amiri, biri komiser toplam 9 polis hakkında davayı açanAdanaCumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın tutuklama istemi reddedilirken, sanıklara yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

        Adana8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen yasadışı dinleme davasının duruşmaya hazırlık tutanağı (tensip) hazırlandı. Mahkeme Başkanı Dilek Binici, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın haklarında 71'er yıl 6'şar ay hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, eski İstihbarat Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin, Trabzon'a tayini çıkan emniyet amiri Aytaç Akyol, 100. Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri olan Komiser Fevzi Mert ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal, Mehtap Avcu ve Ramazan Kasap ile emekli olan polis memuru Abdullah Karaca hakkında tutuklama kararı verilmesi için yakalama kararı çıkartılması istemini değerlendirdi.

        TUTUKLAMA İSTEMİNE RED

        Mahkeme Başkanı Binici, 9 polis hakkında ‘Sanıklara isnat edilen suçların tarihi, sanıkların sabit ikametgah ve iş sahibi alması, bu aşamada kaçacaklarına veya delilleri değiştireceklerine dair şüphe bulunmaması, müsnet suçların CMK'nın 100. maddesinde belirtilen suçlardan olmaması ve tutuklamanın tedbir niteliğinde olması nazara alınarak..." diyerek tutuklama talebini reddetti.

        YURT DIŞI YASAĞI

        Hakim Binici, 9 polisin, CMK'nın 109/3-a maddesi gereğince haklarında verilecek kararın kesinleşme tarihine kadar yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi. Kararın, yurdışına çıkış kapılarına gerekli bilginin verilmesi için il emniyet müdürlüğüne müzekkere yazılmasını da karara bağladı.

        İLK DURUŞMA 16 TEMMUZ'DA

        Adli kontrolle serbest kalan polislerin adli kontrole uymalarını, aksi taktirde tutuklanacaklarını da ihtar ederek davanın ilk duruşmasının 16 Temmuz'da yapılmasına karar verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa