Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mavi Marmara avutkatlarına Hollanda'dan vize engeli

        ÖZEL HABER - Hilal ÖZTÜRK / HABERTÜRK

        Mavi Marmara katliamıyla ilgili Komor devleti adına İsrail aleyhine Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde(UCM) açılan soruşturmada, Savcılık Bürosu'nun mağdur avukatlarına verdiği randevuya Hollanda vize engeli koydu.

        UCM'nin savcılık bürosundan Phakiso Mochochoko, Emeric Rogier ve Amy Khojasteh ile Mavi Marmara katliamı davasının 2 avukatına 9 Mayıs tarihi için randevu verdi. Avukatlar Dr. Ramazan Arıtürk ve Cihat Özdemir İstanbul'daki Hollanda Konsolosluğu'na başvurup vize başvurusu yaptı. Başvuruda Lahey savcılık bürosu ile randevuları olduğu ve görüşme için vize istediklerini belirttiler. Ancak Hollanda Konsolosluğu hiçbir gerekçe göstermeden avukatların pasaportlarını iade etti. Avukatlar ikinci kez vize başvuru yaptı. İkinci başvuru ile ilgiliyse olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi. Yaklaşık 2 ay süren bu süreçle ilgili olarak avukatlar İstanbul Barosu'ndan yardım istedi. Ancak baro başvurusundan da olumlu bir sonuç alınamadı.

        HOLLANDA DAHA ÖNCE VİZE VERDİ

        Avukatlar bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu. Ancak bu girişim de Hollanda'nın vize engelini ortadan kaldıramadı. Mağdur avukatları Hollanda'nın vize engeli nedeniyle Lahey Savcılık Bürosu ile yapacakları görüşmeye gidemedi. Aynı avukatların daha önce defalarca Hollanda'ya gittiği ve vize başvurularının 3 gün içerisinde sonuçlandığı öğrenildi. Kolor devleti adına Mavi Marmara mağdurları avukatlarının yaptığı başvuruda Lahey savcısı incelemeyi tamamlamış ve soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilmesi için dosyayı üç hakimden oluşan mahkemeye göndermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa