Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan Köşk mesajı: Devlet öfkeyle değil, akılla yönetilir

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylarında olması gereken nitelikleri sayarak, "Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olmalı. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım; devlet öfkeyle değil, devlet akılla yönetilir. Eğer siz devleti öfkeyle yönetmeye kalkarsanız toplumu bölersiniz" dedi.

        Eskişehir'de CHP'li Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin düzenlediği ‘Engel Tanımayanlar Buluşuyor' etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin çok sorunu olduğunu belirterek, "Aranızda çok bölündünüz, çok sayıda dernek, konfederasyonunuz var. Çok dağılınca sesiniz gür çıkmamaya başladı. Önce birleşin, sesiniz gür çıksın" dedi.

        "DEVLET ÖFKEYLE DEĞİL, AKILLA YÖNETİLİR"

        Sahneye konan kırmızı koltukta engellilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde "Kim Cumhurbaşkanı olacak" bunun tartışıldığını, ancak "nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyoruz" sorusunun tartışılması gerektiğini belirterek, özetle şöyle konuştu:

        "Örneğin öfke dolu bir Cumhurbaşkanı mı istiyoruz, yoksa sakin, huzurlu bir Cumhurbaşkanı mı istiyoruz? Toplumu bölen mi, yoksa bütün toplumu kucaklayan Cumhurbaşkanı istiyoruz? Devletin bütün organlarının içerisinde çalışmasını öngören bir Cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Devlete şu veya bu şekilde ayrımcılık yapan bir Cumhurbaşkanı mı istiyoruz. Şaibesiz bir Cumhurbaşkanı mı istiyoruz, yoksa şaibeli, önemli değil, herhangi bir kişiyi mi getirelim? Kendi vicdanımızın sesini dinlemeliyiz. Nasıl bir Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmalı. Çünkü o koltuk sıradan bir koltuk değil. Orada oturacak kişi bayrağı temsil ediyor, vatanı, ülkeyi temsil ediyor. Orada oturan kişi bütün toplumu temsil ediyor. Toplumu ayrıştıran değil, kucaklayan birisi olması gerekiyor. Şu konuyu hiç kimsenin unutmaması lazım, devlet öfkeyle değil. Devlet akılla yönetilir. Eğer siz devleti öfkeyle yönetmeye kalkarsanız toplumu bölersiniz. Huzuru sağlamak değil, huzursuzluğun kaynağı olursunuz."

        CUMHURBAŞKANI ADAYININ NİTELİKLERİ

        "Eğer biz seçeceğimiz cumhurbaşkanında arzu ettiğimiz bu nitelikleri yakalayabilirsek. Sakin, herkesi kucaklayan, birikimli, dünyayı ve Türkiye'yi iyi bilen, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, hoşgörülü olan eleştirilere karşı tebessüm eden, onları dinleyen her eleştiriden ders çıkaran bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Eğer böyle bir cumhurbaşkanı istiyorsak önümüzdeki süreçte çıkan aday hangisi benim istediğim nitelikleri taşıyor diye düşüneceğiz. Ve sandığa öyle gideceğiz. Siyasal parti liderlerinin Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyorum. Çünkü biz siyasetçi olarak şu veya bu şekilde toplumun kesiminden sevgi, bir kesiminden eleştiri alabiliriz. Ama benim gönlümde yatan, ortaya çıkan Cumhurbaşkanı toplumun bütün kesimlerinden destek alsın. Bütün kesimler 'Evet bu benim cumhurbaşkanı' diyebilsin. Böyle bir amaç ve düşünce ile yola çıkmalıyız. Ben inanıyorum ki Türkiye'de bu nitelikte çok insan var. Bunlar Cumhurbaşkanı olduğunda toplumdan büyük destek görecekler."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa