Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'ye yönelik "Her darbe girişiminde, perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir" Tezcan'dan tepki

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen AK Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki CHP'ye yönelik "Her darbe girişiminde, perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir" şeklindeki konuşmasının, "akıl dışı" olduğunu iddia etti.

        Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Danıştay'ın 146'ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdiğini hatırlattı.

        12 Eylül dönemi uygulamalarını aratmayan Erdoğan'ın, en ufak bir eleştiriye tahammül edemediğini ileri süren Tezcan, şunları kaydetti:

        "Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasına da tepki gösteren Erdoğan, bu kez öfkesini kontrol edemeyerek toplantıyı terk etmiştir. Bundan sonraki öfke patlamaları nasıl olacak bilinmez. Feyzioğlu'nun konuşmasına sinirlenerek toplantıyı terk eden Erdoğan, Afyonkarahisar'da AKP'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda CHP'ye yönelik 'Her darbe girişiminde perde arkasında darbe mimarlığı üstlenmiştir' diyerek akıl dışı konuşmalarından birini daha tekrarlamıştır. Darbeci zihniyetin temelinde hoşgörüsüzlük yatar. Bugün bu zihniyet kendisini bir kez daha ele vermiştir. İfade özgürlüğünü, hukuku tanımayan zihniyetlerin tarihteki yerleri bellidir. Erdoğan'ın da tarihteki yeri şimdiden hazır."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa