Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Melih Gökçek'ten açıklama: Oyumuz 10 bin daha artacak

        Ankara'daki seçim sonuçlarına ilişkin karmaşa sürüyor... CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın ardından gazetecilerin karşısına geçen AK Parti'li Melih Gökçek, tespit ettikleri maddi hataların ardından oylarının 10 bin daha artacağını ve aradaki farkın 40 bini geçeceğini söyledi.

        Melih Gökçek, şöyle konuştu:

        "Bizim tek itirazımız oldu. Birleştirme tutanaklarındaki maddi hatalar için itirazımı oldu. Örneğin Melih Gökçek'in oyu 200 çıkmış bir sandıkta yandaki partiye yazılmış, bizimki boş bırakılmış veya CHP'nin oyu fazla yazılmış... Biz bunları teker teker tespit ettik. İlçe seçim kurullarından gelen listelerle karşılaştırmalar yapıldı ve maddi hataları bulduk. İtirazlar neticesinde 10 bin daha oyumuz artacak. Bu hataları arkadaşlarımız düzeltiyorlar. Bunun neticesinde 40 bini aşacağız. Ben tahminlerde bulunurken yüzde 50-39 diye bulunmuştum. İptal edilen oylar bizim tespitlerimze göre 90-100 bin arası AK Parti oyları. Bu oyları da bize ilave edeceksek yüzde 48 ediyor, CHP'nin oyları da yüzde 41 ediyor. 'Tahminlerde ben yanılmam, ilk defa yanıldım' diye üzülüyordum ama bugün yaptığımız tetkiklerde yanılma olmadığı ortaya çıkıyor. Dün ve bugün özellikle CHP milletvekilleri, Mansur Yavaş, Sayın Kılıçdaroğlu devamlı olarak insanları sokağa döküyorlar"

        "CEMAAT TALİMAT VERDİ"

        "Cemaat talimat verip yurtlardaki çocukları sokağa çıkarıyor" diyen Gökçek, şöyle devam etti.

        "Berkin'in ölümünden sonra sokağa çıkanlar, 'Bunlar bizim aleyhimize olacak' deyip geri çekildi. Gösteriler bıçak gibi kesildi. Şu anda da sokağa çıkmak için aynı elden talimat verilmiş oluyor. Bunun sorumlusu Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. Buradan da suç duyurusunda bulunuyorum"

        "SADECE CHP'Yİ YENMEDİK"

        "Ankara'da sadece CHP'yi yenmedik. MHP'den destek geldi. Cemaat birçok bölgeyi gezerek, son gün özel baskılar yaparak bu oy oranını buldu."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa