Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mansur Yavaş:Kısacası oyumuzu çaldırmayacağız

        CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş düzenlediği basın toplantısında Ankaralıların seçime şaibe karıştığını düşündüğünü söyledi. Oyların takipçisi olacaklarını söyleyen Yavaş, "Biz seçimi bunlara rağmen kazandığımıza inanıyoruz. Kısacası oyumuzu çaldırmayacağız." dedi.

        "1 OYUMUZ BİLE BOŞA GİTMEYECEK"

        Bugün ilçe seçim kurullarına itirazlar yaptıklarını söyleyen Mansur Yavaş, özellikle CHP'ye verilen oyların bir alta veya bir üste yazılmak suretiyle tutanakları düzenlendiğini tespit ettiklerini ifade etti. Yavaş, "Bununla ilgili İl Seçim Kurulu'na müracaat ederek geçici tutanakların kesinleştirilmemesini ve 12 binden fazla sandığın tarafımızdan tek tek ıslak imzalı tutanaklarla incelenmek suretiyle karşılaştırılıp buna göre hareket edeceğimizi ve 1 oyumuzun bile boşuna gitmeyeceğini herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

        Diğer partilerden de eksik tutanakları aldıklarını belirten ve gençlerin bu olaya sahip çıktıklarını söyleyen Yavaş, "Kesinlikle organize bir hareket yok. Seçim merkezlerinin önünde toplananlar partili değildir, vatandaşlardır. Ankaralılar bu seçimlerin adil yapılmadığına inanmaktadırlar" diye konuştu.

        YSK önünde toplanan vatandaşlara seslenen ve henüz YSK'ya müracaat etme aşamasında olmadıklarını açıklayan Yavaş, "Öncelikle ilçe seçim kurullarına yaptığımız müracaatlar sonuçlanacak, buna hem biz, ya da rakip adaylar itirazlarını sunacaklar. Muhtemelen İl Seçim Kurulu'nun eline geçecek, buraya yapılacak itirazlardan sonra YSK'nın eline geçecektir. Şu anda YSK'nın önünde bizim yapacağımız hiçbir şey yoktur" şeklinde konuştu.

        "ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ"

        Adil bir seçim yapılmadığını, buna rağmen seçimi kazandıklarına inandıklarını söyleyen Yavaş, birtakım kişilerin seçime şaibe karıştırmak, seçim sonucunu etkilemek için çok gayret gösterdiklerini tespit ettiklerini, bunu da kesin sonucu aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi. İtiraz sürecinin çok belli bir sürede sonuçlandırılması gerektiğini açıklayan Mansur Yavaş, "Gerekirse oyların komple sayılmasını isteyeceğiz. Gerekçeli itirazlarımıza rağmen reddedilirse şiddetli bir şekilde oyların sayılmasını, ancak bu taleplerimiz reddedilirse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya kadar bu işi götüreceğiz" açıklamasında bulundu.

        "Vatandaşın tercihinin tam yansıması gerekir, sandıkta kazanılanın masada kaybedilmesi çok yanlıştır" ifadelerini kullanan Mansur Yavaş, seçimi kaybetmeleri durumunda dünyanın sonu olmadığını belirterek, "Ancak şu yaşanan olaylar gösteriyor ki, Ankara'da seçim adil bir şekilde yapılmıyor. Adil bir şekilde yapılmayan seçimin adil bir şekilde sonuçlanmasını beklemiyoruz" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa