Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taraf'ın haberine ilişkin açıklama

        TMSF bünyesine geçen Batık Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Önay Bilgin'in; Ciner Grubu'nun sahibi Turgay Ciner ve Ciner Grubu Hukuk Başmüşaviri Kenan Tekdağ'a iftira suçunu işledikleri için yargılandıkları davanın Ceza Mahkemesi'nde 7 Mart 2014 günü yapılan son duruşmasında, iftira suçunun sabit olduğu gerekçesiyle Dinç Bilgin ve Önay Bilgin 10'ar ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

        Dinç Bilgin ve Önay Bilgin, Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ hakkında sahte belge tanzim ettikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suçduyurusunda bulunmuş, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan soruşturma sonucunda, sahte olduğu iddia edilen belgedeki imzanın Önay Bilgin'e ait olduğu tespit edilerek, Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ hakkında takipsizlik kararı verilmiş, Dinç Bilgin ve Önay Bilgin hakkında ise iftira suçundan dava açılmıştı.

        Taraf Gazetesi'nin aşağıda görebileceğiniz İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2013/349 Esas, 2014/153 Karar sayılı bu mahkeme kararına değinmeden verdiği haber, tamamen yanıltıcıdır.

        Diğer taraftan; TMSF ile Park Ciner Grubu arasında 2007 tarihinde yapılan anlaşmanın, ihtilaf konusu olan protokollerden ve bu protokollerle ilgili suç duyurularından bağımsız olarak yapılmış olduğu ve Park Grubu'na söz konusu TMSF anlaşmasıyla iade edilen varlıklarla Bilgin Grubu'nun alakasının bulunmadığı TMSF tarafından kamuoyuna yapılan ve TMSF'nin internet sitesinden de ulaşılabilecek olan açıklamada açıkça belirtilmiş olduğu halde, asılsız iddia ve senaryolarla yapılan maksatlı yayınların geçersiz ve hukuka aykırı olduğu ortadadır.

        Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız,

        CİNER Grubu Hukuk Müşavirliği

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa