Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin'in Artuklu ilçesinde belediye başkanlığı seçimini kazanan BDP'li Emin Irmak, silahlı saldırıya uğradı.

        Mardin'in Gökçe köyünde barış yemeği esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

        Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe köyünde seçim günü Yıldırım ailesi arasında çıkan muhtarlık kavgası nedeniyle yaşanan husumeti aşmak ve aileleri barıştırmak için yapılan barış yemeğine katılmak için köye giden BDP Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak göğsünden vuruldu. Barış yemeği sırasında aileler arasından çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine atılan kurşun Irmak'ın göğsüne isabet etti. Kurşunun Irmak'a isabet etmesinin ardından, Irmak ambulansla önce Kızıltepe, ardından da Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane doktorları Irmak'ın şuurunun açık olduğunu, sağlık durumunun ise ağır belirterek, Diyarbakır'a sevkine karar verdi.

        BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, olayın Mardin'in Gökçe köyünde yaşandığını söyledi. Muhtarlık kavgasından sonra aileler arasında yaşanan husumeti sonlandırmak amacıyla barış yemeği verildiğini belirten Kaymaz, "Başkanımız aileleri barıştırmak için köye gitmişti. Barış yemeği sırasında silahlı saldırıya uğradı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şu anda doktorlardan alınan bilgiye göre kanın durdurulması için acil müdahale edilmiş. Durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın tam olarak nasıl olduğunu anlamış değiliz, biz olayı araştırıyoruz. Sadece silahlı saldırı olduğunu biliyoruz. Başkanımızın daha önce karıştığı bir kan davası ya da farklı bir olay yok" dedi.

        MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Mardin Valiliği, iki aile arasındaki silahlı kavgada resmi olmayan sonuçlara göre Artuklu Belediye Başkanı seçilen BDP adayı Mehmet Emin Irmak'ın yaralanması olayı ile ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, seçimde resmi olmayan sonuçlara göre Artuklu Belediye Başkanı seçilen Irmak'ın, Gökçe beldesinde bulunduğu sırada iki aile arasında çıkan kavgada silahla yaralandığı anımsatıldı.

        İlk etapta Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Irmak'ın daha sonra ileri tetkik ve tedavi amacıyla Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedilen açıklamada, aynı olayda 3 kişinin daha yaralandığı, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa