Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aytaç Durak 4 yıl sonra başkanlık koltuğunda: Yeni başkan gelene kadar görevimin başındayım

        İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, görevden uzaklaştırma yazısı gelmeyinvce 4 yıl aradan sonra makamına oturdu. Durak, "Artık siyaset yapmak istemiyorum siyasete burada nokta koyuyorum" dedi.

        Bugün saat 11.00 sıralarında Adana Büyükşehir Belediye binasına gelen Durak, yüzlerce kişi karşıladı. Durak, İçişleri Bakanlığının görevden uzaklaştırmadığına dair belgeyi göstererek 4 yıl önce hakkındaki soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, "Bu iki ay arayla sürekli devam etti. Ancak bugün uzaklaştırmanın yapılmadığı resmen bana bildirildi. Ben de 30 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen Hüseyin Sözlü'ye mazbatasını alıp göreve gelinceye kadar belediye başkanlığı görevimi yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

        Durak, 4 yıl boyunca Adana'yı halkın seçmediği bir kişinin yönettiğini bu şahsın da devletin parasıyla bilboardlara altında Büyükşehir Belediye Başkan V yazan reklam verdiğini bunun Adana'ya demokrasiye yakışmadığını ifade etti.

        Görevden uzaklaştırmasının hukuki olmadığını, ancak yasalara uydurulduğunu ifade eden Durak, tezahüratlar arasında makamına doğru yürüdü.

        Burada kendisine çiçekler verildi. Bir kadın çalışan ise baygınlık geçirdi. Durak daha

        makamına geçti.

        Burada yaptığı konuşmada da, 4 yıl önce bir pazar günü evinin kendisi uyurken polisler tarafından sarıldığını belediye hizmet binasının da polis şeridiyle çevrildiğini anlatan Durak, şöyle devam etti:

        "Daha sonra halkın seçmiş olduğu başkan görevden uzaklaştırıldı. Ancak ben her zaman belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmayacağımı söylemiştim. Belediye hizmet binasında 'Dürüst olmak esastır. Önemli olan yetkiliyken dürüst kalmaktır" yazısını asmıştım. Hem bu yazı hem de 'Belediyeye siyasi ayrıcalığı sokmayacağımı' belirttiğim bir pano benden sonra buraya gelenler tarafından çıkartılmıştır. Neden çıkartıldığını anlamadım."

        Bugün siyasi hayatıyla ilgili önemli bir kararı açıklayan Durak, "Ben artık siyaset yapmak istemiyorum. Siyasete burada noktayı koyuyorum" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa