Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'a tebrikler sürüyor

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti.

        Barzani'nin, Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajı IKBY başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı.

        30 Mart'taki yerel seçimlerden alınan sonucun Türkiye'deki barış sürecine olumlu etkilerde bulunacağını ifade eden Barzani, mesajında şunları kaydetti:

        "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kardeşim, Türkiye'deki yerel seçim sürecinin başarıyla sonuçlanmasından ve partinizin aldığı başarıdan dolayı Türkiye halkını ve sizi en derin duygularımla kutluyorum. Şüphesiz bu süreç, Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi ve halk iradesinin tecelli etmesi açısından çok önemliydi. Şuna eminim ki seçim sonuçları, Türkiye'deki barış sürecine olumlu etkilerde bulunacaktır. Ülkenizdeki barışın, kardeşliğin ve kalkınmanın güçlenerek devam etmesini ümit ediyorum."

        BDP yönetimine de kutlama mesajı gönderen Barzani, Kürtlerin siyasi ve demokratik yollarla ilerlemesi ve başarı kazanmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.

        Barışçıl ve demokratik yollarla kazanılan bu başarının, çok değerli olduğunu belirten Barzani, şunları kaydetti:

        "Bu gelişme barış, kardeşlik ve birlikte yaşam kültürünün kök salmasını sağlayacaktır. Türkiye'deki çözüm ve barış sürecinin güçlenmesine vesile olacaktır. Bizler de Kürdistan bölgesi olarak Türkiye'deki kardeşlerimize desteklerimizi devam ettireceğiz."

        LİDERLERİN ERDOĞAN TEBRİKLERİ SÜRÜYOR

        İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ileYunanistanBaşbakanı AntonisSamaras,Başbakan Recep TayyipErdoğan'ıtebrik etti.

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 30 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti'ninbaşarı elde etmesinin ardından Ruhani ve Samaras,Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı.

        Ruhani ve Samaras'ın,Erdoğan'ı yerel seçimlerde elde edilen zaferden dolayı tebrik ettiği öğrenildi.

        Yemen Başbakanı Basendva ve Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı Heniye, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

        ARAP DÜNYASI LİDERLERİNDEN TEBRİK

        Yemen Başbakanı Muhammed Salim Basendva ile Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye de yerel seçimlerde partisinin başarısından dolayıBaşbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

        Yemen resmi haber ajansı SABA'dakihabere göre, Başbakan Basendva, Erdoğan'a gönderdiği tebrikmesajında, "Türk milletinin güvenini kazanan, ülkesininkalkınması vehalkının refahına katkı sağlayan Erdoğan vehükümetini tebrik ediyor, ülke içinde ve dışında elde edilen başarıların devam etmesinitemenni ediyoruz"ifadesinikullandı.

        Heniye de yerel seçimlerdeAK Parti'ninbaşarısınınardından Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

        Resmi haber ajansı Ra'y'da yer alan haberde, Heniye'nin, Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik ettiği veGazze hükümeti ileFilistin halkının"Türkiye'deki demokrasi düğününü" kutladığını ilettiği kaydedildi.

        ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

        Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın, Suudi ArabistanKralı Abdullah bin Abdulaziz'in, Veliaht PrensSelman bin Abdulaziz'den sonraki veliaht tayin ettiğiMukrin Bin Abdulaziz ile telefonda görüştüğü bildirildi.

        Erdoğan, Kral Abdullah'ınen küçük kardeşi ve başbakan ikinci yardımcısıolanMukrin'i arayarak,veliaht vekilliğine atanmasından dolayı tebrik etti.

        Prens Mukrin'in ise teşekkürlerini ilettiği Erdoğan'a, AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde "net bir zafer" kazanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa