Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin yeni gündemi: Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve "3 dönem" kuralı

        Hasan BOZKURT/ANKARA

        30 Mart mahalli idareler seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki döneme ilişkin yeni gündemleri ilk turu 10 Ağustos 2014 olarak belirlenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile partideki 3 dönem kuralı olarak belirlendi. Bu hafta yapılması planlanan AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarında bu iki başlık masaya yatırılacak. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağı ve 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin öneri ve tartışmalar ele alınacak.

        POZİSYON DEĞİŞTİ

        AK Parti kurmaylarından alınan bilgiye göre, 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkan Erdoğan, siyasi pozisyonunu 2013 Haziran ayı başında meydana gelen Gezi olayları öncesine çekti. Gezi olayları ve sonrasında 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının ardından muhalefetin “Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı yolu kapandı” söylemleri de yerel seçim sandığından çıkan sonuçla çöktü. Erdoğan’ın güçlü bir halk desteğine sahip olduğunu ortaya koyan seçim, ağustos ayındaki Köşk seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ı yeniden en önemli isim olarak ön plana çıkardı. İktidar ve muhalefetin seçim kampanyasındaki slogan ve stratejileri ile genel seçim, hatta halk oylamasına dönüşen yerel seçimde aldığı yüzde 45’e yakın oyla Erdoğan’ın ilk turda seçilebileceği de AK Parti’nin ağır topları tarafından dillendiriliyor.

        DEVAMINI İSTİYOR

        17 Aralık operasyonuna karşı 3 dönem kuralını kaldırma sinyalleri veren Erdoğan’ın yola mevcut ekibiyle devam edeceği öne sürülmüştü. Ancak belediye seçimlerinden oyunu artırarak çıkmasının Başbakan Erdoğan’ın 3 dönem kuralının devamı konusundaki ısrarını perçinlediği belirtildi. Erdoğan’ın yakın danışman kadrosunda da “Yeni Türkiye” sloganı kapsamında partideki dönüşümün, 3 dönem kuralının devamı kapsamında yaşanabileceği görüşü hâkim.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa