Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Nabi Avcı, Eskişehir'deki seçim sonuçlarına ilişkin konuştu

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart'ta Türk demokrasisi bir kere daha çok güzel bir sayfa açtı. Milli irade hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak biçimde tecelli etti" dedi.

        Avcı, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

        "30 Mart'ta Türk demokrasisi bir kere daha çok güzel bir sayfa açtı. Milli irade hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak biçimde tecelli etti. Öncelikle bu seçimlerin ülkemize, milletimize, bütün Türk ve İslam dünyasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türk ve İslam dünyası diye ayrıca vurguluyorum çünkü başından beri söylüyorum, bu seçimler yerel yönetim seçim olmaktan çıkmış. Türkiye'nin adeta kader seçimi haline gelmişti. Türkiye bu kritik dönemeçten alnının akıyla çok güzel bir şekilde geçti. Hayırlı uğurlu olsun inşallah."

        Seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik eden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

        "Seçime iştirak edip, seçimi kazanamamış olan adayları da tebrik ediyorum çünkü bu bir demokratik yarış ve netice itibariyle her makam için bir kişi seçiliyor. Türkiye genelinde de böyle oldu, hayırlı uğurlu olsun. Eskişehir'de güzel bir seçim süreci geçirdik. Eskişehir'e yakışan bir olgunlukta, bir seçim kampanyası yürüttük. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, bütün ilçe başkanlarını ve meclis üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra da yine Eskişehir'de inşallah Eskişehir'in demokratik kültürüne uygun bir üslup ve nezaket içinde uyum içinde başkanlarımız, meclis üyelerimiz Eskişehir'e hizmet edecekler. Şimdiden hepsine ayrı ayrı başarılar diliyoruz."

        "ESKİŞEHİR'E HİZMETLERİMİZ SÜRECEK"

        Seçim süresince gösterilen çalışmalardan dolayı AK Parti teşkilatına teşekkür eden Avcı, şöyle devam etti:

        "Hedeflerimizden biri Büyükşehir Belediyesi'ni ve merkez belediyeleri de almaktı ama neticede Büyükşehir de dahil 15 belediyeden 10 ilçede AK Partili adaylar kazandı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili üyeler açık bir üstünlük sağlamış durumdalar. Bu da Eskişehir'de uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu, bundan sonraki süreçte de karşılıklı anlayış, nezaket ve uyum içinde çalışmanın ne kadar gerekli olduğunu, Eskişehirli seçmen bize bir kere daha hatırlatmış oldu. İnşallah Eskişehir bu dengelerden en yüksek istifadeyi üretecek bir demokratik kültüre de sahiptir. Büyükşehir Belediyesini kazansaydık yapacağımız çok işler vardı. Onları Harun Bey (AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan) ayrıntılı biçimde zamanında paylaşmıştı. Bunların büyük kısmını ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı eliyle yapmak mümkün olduğu için orada biraz hüzünlüyüz ama merkezi hükümet olarak, ilçe belediyeleri olarak, meclis üyeleri olarak elimizden gelen katkıyı Eskişehir için yapmaya devam edeceğiz."

        Eskişehir'in 2014 yılı için yatırım bütçesinin 7 milyar 300 milyon lira olduğunu bildiren Bakan Avcı, özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde Eskişehir'e hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

        Avcı, TBMM açıldıktan sonra Eskişehir milletvekilleri olarak kente 3. üniversite yapılması konusunu Meclis'e taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

        Toplantıda, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile belediye başkan adayları da yer aldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa