Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ağrı'da BDP 10 oyla kazandı

        Ağrı'da kıran kırana geçen belediye başkanlığı seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, Barış Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık, 10 oyla önde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Ağrı'daki sonuç değişebilir" dedi.

        BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, belediye başkanlığını adayları Sırrı Sakık'ın kazandığını belirterek, "Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden oy tasnifi sonucunda, BDP Ağrı adayı Sırrı Sakık, 10 oy farkla belediye başkanı seçildi" dedi.

        Diğer aday Hasan Arslan'ın 20 bin 590 oy aldığını ifade eden Efe, "Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden oy tasnifi sonucunda, BDP adayı Sırrı Sakık, 10 oy farkla belediye başkanı seçildi" diye konuştu.

        HÜSEYİN ÇELİK: SONUÇ DEĞİŞEBİLİR

        Ağrı seçim sonuçlarının değişebileceğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Ağrı'da, şu anda BDP sadece 10 oy ile AK Parti'nin önünde görünüyor. Dün akşam BDP'liler bizim arkadaşlarımıza çok ciddi şiddet uygulamışlar. Bu tavırlarını kınadığımı söylemek istiyorum. Ağrı'da gerekli incelemeler yapılır. Gerekirse birden fazla sayılır. Kim hak etmişse seçimi o kazanacaktır. Ağrı'daki sonuç değişebilir" dedi.

        AK PARTİ ADAYI AYDIN'DAN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

        AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

        Aydın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Ağrı Belediye Başkanlığı için açıklanan sonuca göre, AK Parti'nin 20 bin 590, BDP'nin 20 bin 600 oy aldığını, 2 bin civarında oyun geçersiz sayıldığını kaydederek, seçim sonuçlarında müteessir bazı olaylar yaşandığını anlattı.

        Aydın, seçimin oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini belirterek, "45 bin oyun içinde 10 oy farkla kazanmak, seçimin ve seçmenin çokluğundan dolayı hemen kesinleştirmemek lazım. Takdir ederseniz seçim yasamız, mevzuatımız gereğince itiraz etme hakkımız var. Şu ana kadar yetkili organlarımızla itirazlarımızı yaptık, bundan sonra da yapacağız" şeklinde konuştu.

        "İTİRAZLARIMIZ, SEÇİMİN SONUCUNU ETKİLEYECEK NİTELİKTEDİR"

        Ağrı'da seçim kazanılmış gibi hareket edildiğine dikkati çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ağrı halkının şunu bilmesini istiyorum. Seçim henüz kesinleşmemiş. 10 oy oranında farklılık var ama bu, seçimin sonucunu etkileyecek derecede bazı olayların seçim esnasında yaşandığını, buna ilişkin gerek sandık görevlilerimiz gerekse sandık ve ilçe seçim kurulundaki görevli arkadaşlarımız itirazlarını yapmışlardır.

        Dolayısıyla seçim kazanılmamış henüz. Çok az oy farkıyla öndeler. 'Seçimi kazandırdık, netleştirdik' diye algının oluşmaması lazım. Ağrı halkının bunu bilmesini isterim çünkü itirazlarımız, seçimin sonucunu etkileyecek niteliktedir. 45 bin oy potansiyeline sahip bir yerin 10 oyla kazanılması çok ilginçtir."

        Aydın, kesin sonucun oyların yeniden sayılmasının ardından belli olacağını sözlerine ekledi.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa