Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Osmaniye'de oy sayımı devam ederken çıkan arbedede sayılmayan oylar yakıldı

        Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde oy sayımı devam eden bir sandıkta arbede çıktı. Arbede sırasında sayılmayan oylar yakıldı.

        Olay, İbrahim Ergen İlköğretim Okulu'ndaki 1025 nolu sandıkta meydana geldi. İddiaya göre, sandığa gelen bir grup önce oy sandıklarını tekmeledi, daha sonra da sayılmayan oyların bir kısmını yaktı. Arbede, polisin araya girmesiyle önlendi.

        Seçimi kazanan CHP'li İbrahim Demirci'nin yeğeni olan Hasan Demirci, olayların yaşandığı sırada sandıkta olduğunu belirterek, "Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı buraya geldi, içeriye girdi. Bizlere burada sorun çıkardıktan sonra, tekrar öbür taraftaki seçim odasına gitti. Sonra geri geldiğinde buradaki seçim kutularının hepsini tekmelemeye dağıtmaya başladı. Bu sefer dışarıya savurmaya başladı. Dışarıda onları yakıp bizim üzerimize attılar. İçerde boğuluyorduk, ölüyorduk. Burada 279 oy kullanıldı" diye konuştu.

        SANDIKLARI TEKMELEDİLER

        Olay sonrası Sandık Kurulu Başkanı Yusuf Gökhan Helvacı tarafından tutanak düzenlendi. Helvacı, tutanakta olayı şu sözlerle anlattı:

        "Oylama tamamlandıktan sonra sayım işlemine geçildi. Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği sandık sayımı sırasında içeride çıkan arbede nedeniyle sandıkların hepsi tekmelerle ve kaldırılıp yere vurularak dağıtıldı. Bu olayların vuku bulduğu saat 21.50'ydi."

        YAKILAN OYLAR TOPLANDI

        Olayın ardından yakılan oylar toplanıp kırılan oy sandıkları ile birlikte tutulan tutanakla polis gözetiminde İl Seçim Kurulu'na götürüldü. Bu sırada Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak ve Toprakkale CHP Belediye Başkan Adayı İbrahim Demirci olay yerine gelerek bilgi aldı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa